New york dag 2

New york dag 2
 
Idag hade vi tänkt gå upp tidigt för att starta dagen med empire state building, men trots den dåliga sömnen hade vi svårt att sova och tog istället lite sovmorgon. Kl 11 gick vi från hotellet och käkade lite frukost på ett café i närheten. Vi bestämde oss för att börja med att promenera till Grand central terminal för att titta på den vackra byggnaden och för att uppleva speakers corner tror jag det heter? Ett valv i en del av centralen så om man står på varsin sida mot hörnet kan man prata med personen på andra sidan. Vi testade och det såg väldigt roligt ut när man stog och pratade intryckt i varsitt hörne och pratade med väggen. Vi bestämde oss för att gå ner till empire state building för att se om det inte var alldeles för lång kö för att åka upp, men det var ingen kö alls så vi köpte biljetter och åkte upp till 86 våningen. Vilken otrolig utsikt över staden. Tobias som är höjdrädd tyckte inte det var lika kul som jag och kissade nästan på sig när han stog vid kanten;)
 
Vi fortsatte promenaden bort till Madison square garden som Tobias gärna ville se, men från utsidan var det inget speciellt att se. Vi får gå på något evenemang där nästa besök i new york istället. Vi fortsatte ner till flatiron building där vi satte oss på ett litet café, vilade fötterna och njöt av utsikten. 
 
När fötterna fått en liten vila fortsatte vi ner genom Greenwich collage och soho. Det är roligt att promenera genom stadsdelarna och se hur staden byter skepnad. Brooklyn bridge blev nästa stopp och där satte vi oss vid vattnet och vilade fötterna en stund till och tittade på båtarna som åkte förbi. Vi fortsatte att vandra bort till Ground zero och tittade på minnesplatsen och på det nybyggda worldtrade som snart står klart. Nu var vi så trötta i fötterna att vi satte oss på tunnelbanan och åkte tillbaka till hotellet för att vila våra kroppar en stund innan vi ger oss ut igen för lite middag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0