Jan. 30, 2012

Oj va hände egentligen i fredags? Hade dubbelt så många läsare som jag brukar. Vilka var ni och hur hittade ni hit? :P

Då var det måndag igen och helgen har varit kanon! I lördags åkte Tobbe och jag för att köpa stolar till det nya köksbordet. Men så kul skulle vi inte få, för de stolar vi hade kikat på skulle inte komma in fören i mitten på mars. Trist! Kvällen blev däremot rolig med ett resturangbesök med fina vänner. Tapaskällaren blev det och maten var utsökt! Därefter gick vi vidare till locatelli för en drink och lite vin :)

På söndagen åkte jag och tobbe iväg igen för att kika på köksstolar, vi hittade faktiskt ett par stolar som kändes helt okej(inte riktigt lika bra som de jag först ville ha) och vi slog till! SÅ på onsdag får vi hämta våra nya stolar :) Dessa hittade vi på chilli och var 50 kr billigare per stol me :) När jag har fått hem stolarna ska jag bjuda på en före och efter bild av köket :)


Laleh - some die young

Så vacker men sorglig låt att jag nästa började gråta när jag satt på vagnen hem från skolan när jag lyssnade på texten. För er som inte hört den. Här har ni den!



I will tell your story if you die
I will tell your story and keep you alive
The best i can
I will tell them to the children
If we have some
If we have some
I've always get the feeling we will die young
Some die young
some die young
some, some die young

But you better hold on
so many things i need to say to you
please don't, dont let me go
you said we were die together
some die young
but you better hold on
so many things i need to say to you
please don't, dont let me go
you said we were die together
some die young


Phi phi island

Då var det dags att fortsätta min reseberättelse och nästa anhalt var Phi phi Island. Det blev färja dit för 350 bath. Boendet hade vi bokat långt i färväg eftersom vi skulle vara där över nyår. Ett lite "lyxigare" boende på P.P Casita som är ett hotell mitt i smeten, lagom långt till strand och centrum. Små fina bungalows, med underbar växtlighet runtomkring, till och med pool hade vi för första gången på resan ;)





Dag två åkte vi med en longtailboat till en närliggande ö, Bamboo Island. Vacker liten ö med klart fint vatten. Dock kostade det 200 bath att gå iland på stranden och 400 om man ville längre in på ön, så vi nöjde oss med några timmar på stranden med lite snorkling.









På nyårsafton åt vi "nyårsmiddag" på en indisk restaurant som vi besökte många gånger ;) Underbar mat! Därefter hade vi förfest i Tobbe och Tessans bungalow innan vi drog ner till stranden för lite fest. Det blev såklart buckets och Maitai drinkar och vi skickade till och med iväg en såndär rislykta eller va det heter :) Dans på strandens klubbar, med fyverkerier överallt.







Dagen efter nyår var den enda dagen på resan som det regnade. SÅ passande för ingen av oss var på direkt ligga i solen humör. Så det blev en promenad upp til utsiktsplatsen högt uppe på berget.







Sedan var dessa tre dagar på Phi phi över och vi packade för Phuket som väntade härnäst. Mer om det någon annan dag :)

Lalehs nya album

Jag måste bara tipsa er! Lalehs nya album är som magi för mina öron. Jag förflyttas från denna värld bortom magiska skogar och berg, upp över molnen, ner igen och in i sagans värld av dimmiga ängar och älvor och lycka och sorg! Det måste upplevas! Jag njuter njuter njuter!


4,5 år av kärlek


 Idag har vi varit tillsammans i 4,5 år!
De 4,5 bästa åren av mitt liv <3
Love you!


Helgen som gått...

Helgen gick fort, som vanligt. Haft fullt upp, med middagar och köksbordsshopping. Vi bestämde oss för att kika på slagbordet på mio, men det skulle inte komma in fören i april och riktigt så länge vill vi inte vara utan bord eftersom vi sålde vårat i fredags. Det blev istället slagbordet från IKEA och efter att ha monterat det här hemma är jag mycket nöjd! Stolarna väntade vi lite med och till helgen ska vi försöka inhandla dem. Har kikat ut ett par stolar på mio iaf som vi är lite sugna på.

Den nya kursen i skolan har börjat och det märks att det är sista terminen nu. Just nu känner jag bara för att gömma mig och vakna upp i mars när den är över! Men det ska väl lösa sig tillslut. Ska börja träna idag igen efter semsteruppehållet. Så dags nu känner jag.

Har föresten hängt upp en ny tavla som jag gjort, efter att ha fått lite inspiration från en annan blogg. Fint blev det iaf i en stor 100x70 cms ram från IKEA med parspatout(stavas det så?)



Kho Lanta

Efter några helt underbara dagar på Koh lipe åkte vi nästan mot vår vilja iväg mot nästa stop som fick bli Koh Lanta. Båtresan där ifrån var bland de värsta jag varit med om. Vågorna var ernorma och sköljde över båten. Barnen skrek! Folk satt och spydde och det enda jag kunde tänka på var: Hur tar jag mig ut om båten skulle välta?? FLyvästerna var på och en liten engelsktalande kille skrek : We're gonna die!!! We're gonna die!! Jag hade panik inombords medan tobbe behöll lugnet, för jag kände precis så som den där lilla killen gjorde! Jag trodde verkligen att vi inte skulle ta oss i land! Skakade av kyla, eftersom man satt med dyngsura kläder i över tre timmar. Tur att flytvästen värmde lite. När vi väl var framme njöt jag av fast mark under fötterna! Stället som vi bodde på hette Lantas lodge och var en fin liten stugby nära stranden. Här njöt vi av lata dagar på stranden, mycket läsning och några turer in till centrum, Saladan. Kho lanta var nog det ställe där vi alla trivdes minst. Läget på hotellet var bra, men de var inte riktigt lika fina stränder som på Kho Lipe och det kändes alldeles för turistigt och det pratades svenska överallt! Ingen plats jag kommer att återvända till men det är kul att ha varit där :) 














Slagbord

Jag har länge varit ute efter ett vitt slagbord som jag kan ha i vårt lilla kök istället för de där opraktiska barbordet som har stått här sedan jag flyttade in ;) Helst ade jag velat ha ett gamalt, men eftersom de är dyrare än ett nytt så får jag nöja mig med ett nytt så länge. Förhoppningsvis flyttar man om inte allt för lång tid, så de får bli ett annat i framtiden. Men här har ni några som jag har hittat. Vilket är finast?? Det är inte så mycket som skiljer dom åt, men priset skiljer sig en del.

  
Chilli 2490 kr                                                               Mio 1590 kr

 
IKEA 1795 kr                                                      Ellos 3390 kr


Ilva 1699 kr


Koh lipe, Sanom Beach

Julafton! En underlig känsla var det att vakna upp i 30 graders värme på julaftonsmorgon. Dagen började med en prommenad till ytterligare en ny strand. Sanom beach. En sagolik liten, vacker strand, som man endast kunde nå genom att gå över små hemmagjorda broar.











När vi fått nog av solen och sandlyckte byggande blev det en härlig jullunch med pad thai ;) Därefter gick vi hemmåt för lite julklappslek! Vi hade även tagit med oss lite pepparkakor och julskum för att få lite mer julkänsla. :) Eftersom inget inslagspapper fanns improviserade vi med handdukar, saronger och annat som gick att använda som "omslagspapper" :) Jultomte hade vi såklart också! Tobias Larsson gjorde sig utmärkt som tomtefar ;) På kvällen blev det "julmiddag" på stranden, med vattnet endast några meter från oss(senare under kvällen nådde vattnet till och med upp under bordet ;) Mycket mys och med mycket fyverkerier!








Fish spa

Här har ni en härlig video när vi försöker oss på fish spat. Det var riktigt obehagligt med de små sprattlande fiskarna kring fötterna som sög sig fast och är du kittlig under fötterna är detta inget att rekommendera! Killarna var definitivt inte så tuffa och skrek lika mycket som oss, om inte mer ;) Se själva!


Koh Lipe, Sunset beach

Nästa strand att besöka blev Sunset beach. En lite mindre strand på den "skuggiga" sidan av ön, där jag roade mig med att krypa runt i sanden för att spana på små erimitkräftor och krabbor. Här kunde man inte göra annat än att njuta av lugnet och den vackra omgivningen. Här fanns endast en eller två resturanger.
På eftermiddagen provade vi på någontning som kallas för "Fish Spa". Då får man sätta sig med fötterna i ett akvarium fullt av små fisk, som suger sig fast på sina fötter och äter upp gamla hudrester så att fötterna ska bli fina och lena. Det var en sjukt obehaglig känsla till en början, men efter några minuter vande man sig. Eller iaf jag, de andra tre var inte lika tuffa ;) Ska försöka lägga upp en Video på det ;) Pojkarna skriver som små flickor ;) haha

Koh Lipe, Sunrise beach

Efter några dagar i Krabi var det dags att bege sig mot Koh Lipe, en liten underbar ö i södra Thailand. Vi hade två alternativ. Speedboat, 6 timmar för 1900 bath, eller minibus 3 timmar+ speedboat 2 timmar för 850 bath. Det blev det sistnämnda och vi fick tränga in oss 12 turister i en liten minibuss. Trångt med alldeles för lite plats för benen, men båtturen gick galant. Vilket paradis vi hamnade i efter lite bökig logistik. Det var väl värt det! En ö med otroligt vackra, kritvita stränder, kristallklart vatten och riktig mysfaktor!

Vårt hotell hette Bu-gna resort och jag har ingenting att klaga på. Fina rum, perfekt läge ett stenkast från stranden och nära Koh lipes Walking street.



Dag 2 på Koh lipe, tog vi med oss badkläder för att utforska ön till fots. En promenad längst med huvudgatan till andra sidan ön för att besöka Sunrise Beach. En underbar, nästintill folktom strand, med sand vit som snö. Här var det verkligen inte långgrundt så Tobias kunde i princip dyka från strandkanten. Här såg vi även två stycken brännmaneter som Tobias nästan dök ner på! Har aldrig stött på maneter i Thailand innan, men efter lite googlande kom vi fram till att det inte var de dödliga kubmaneterna! Tur! Efter några timmars sol och bad, traskade vi upp till mountain resort för att kika på utsikten och njuta av lite lunch. Kan man få en vackrare utsikt?









På kvällen tittade vi på film på en mysig restaurang på gågatan som hade filmvisning varje kväll och därefter blev det några drinkar, som var några av det godaste drinkarna jag druckit! Billiga var de me! 100 bath st! SÅ det blev Mojito och Maithai för hela slanten :)






Krabi, Ao Nang

Efter en lång resa med flyg till Berlin, 10 timmars väntan på Berlins flygplats, 12 timmars flygresa till Bangkok, byte till nästa flyg till Krabi så var vi tillslut framme. Vi blev upphämtade på flygplatsen och landade tillslut i Ao Nang på J hotell. J hotell var kanon bra! Bra läge, nära centrum och strand, fina rum och man hörde inget av trafiken. Det enda minuset var väl utsikten från balkongen som var in i en betongvägg på huset brevid, men det var bra boende för en billig penning!

Eftersom det var eftermiddag när vi kom fram plockade vi fram badkläderna och gick genast ner till stranden för ett första dopp! Underbart! Och känslan av semester började infinna sig. Efter en dusch gick vi ner för att kolla in "staden" och för att äta riktigt god Thaimat! Sist jag var i Ao Nang fanns det ett ställe, med plaststolar och bord, där jag åt den godaste Massaman Curry grytan jag någonsin ätit och lyckan över att vara där igen var stor! Var lite rädd för att ha för höga förväntningar, men till min lycka, var det precis samma goda Massaman som jag fick denna gång nästan 5 år senare! Ska ni till Ao Nang så förklarar jag för er vart den ligger ;) Maten var så stark att Tobias nästan började gråta ;) Därefter blev det såklart en banana pancake, en bucket och några chang för att inviga Tobias i Thailands läckerheter! Det ledde till storshopping för Tobias som slutade med fin fina Thaihattar (som man egentligen undrar, vem fan köper sånna?! Jo sånna som Tobias) och en såndär groda som alla jobbiga försäljare går och spelar på ;) Det tyckte Tobias var en bra investering!











Dagen därpå blev det en dagsutflykt till Railey beach. En vacker strand 10 minuter bort med båt. Blekast i Krabi låg vi och lapade sol hela dagen och på kvällen blev det faktiskt samma middag som första dagen ;)! Man får juh passa på! Denna dagen gick även min systemkamera sönder :( Jag var förtvivlad men sån tur var hade vi den lilla kameran med oss. Inte lika bra bilder, men iaf.







Sista dagen i Krabi tog vi en longtailboat till Pra Nang Beach, som är rankad till en av världens vackraste stränder. Visst är den vacker, men det är alldelles för mycket folk där tyvärr. Mysigt är att man kan köpa lunchen från en av de longtailbåtar som står uppradade på stranden. God mat till en billig penning(Pad Thai ca 50 bath= ca 10 kr). På kvällen blev det ytterliggare shopping, en Oil massage och grillbuffet. Ät så mycket du vill för 280 bath = ca 60 kr. Ganska billigt! ;)






Borta bra men hemma bäst

Nu har jag landat här hemma i Sverige igen och det är en bitter ljuv känsla att vara tillbaka hemma. Det är alltid skönt att komma hem oavsätt om semestern varit toppen, så längtar man alltid på något vis hem till alla och allt här hemma. När man kommer bort från vardagen inser man att den faktiskt är ganska bra. Vår semester har varit helt underbar på alla sätt och vi kunde inte haft det bättre! Vi har njutit av varje dag på stranden och när man är i Thailand så glömmer man efter ett litet tag bort hur vackert allt är och att hela tiden njuta av vackra stränder och miljöer blir vardag. Det är först när man kommer hem igen och ser korten som man faktiskt ser hur fantastiskt fint det är. Det är min fjärde gång i Thailand och nu känner jag att jag har sett det mesta som går att se! Med alla erfarenheter från mina resor och platser jag har upplevtså har jag mina favoritplatser, som jag kanske en dag kommer att besöka igen. Fast för tillfället har jag nog fått nog av Thailand för en tid framöver. Det sa jag iof efter förra gången också men nästa resa vill jag se någonting nytt.

Det var lite svårt att ladda upp bilder under resans gång så jag tänkte så smått försöka lägga in lite bilder här. Jag börjar från början och betar av de olika platserna vi besökt.

Trevlig läsning! :)


RSS 2.0