Fredags frossa

Fredag fredag... va härligt det är med fredag! En dos av veckans sushi med mina fina jossan, för att sedan kika i butiker efter presenter till Tobias som fyller år på tisdag, gick enkelt och smidigt och får hoppas dom är godkända!

EN fika på Evas där man råkar störa på Lina och Isabell! Mycket trevligt! Var ett tag sedan! En varm choklad senare och otroligt mätt bar det av hem till Tobbe för lite mys....30 minuter och den var han däckad i soffan, snarkandes så fint.... så man får väl underhlla sig själv under resten av kvällen :P

Om några timmar är det december och ni glömmer väl inte öppna första luckan i julkalendern?

Hotell bokat!

Oj då var man tillbaka på jobbet idag och gud va man känner att kroppen inte riktigt hängde med i svängarna. Men nu är denna dagen oxå avklarad och nu är det bara fredagen, som är den härligaste jobbdagen som återstår av denna veckan!

 Har tillbringat min lediga tid efter jobbet tillsammans med min kommande resekamrat, syster yster. och idag var det dubai planerna som låg överst på planeringslistan. Jag är juh så sugen nu så att jag klättrar på väggarna.

VI har iaf bokat ett trevligt hotell som förhoppningsvis kommer att duga under vår korta vistelse där.... Gulf perl hotel eller nått liknande. Pool har det iaf så vi börjar våran backpacker resa med lite lyx. Sedan kommer vi till att åka på ökensafari och troligen åka skidor ute på sandynorna. Lite annat än va vi här hemma är vana vid ;) Även en klassisk arabisk afton med magdans kommer vi att spendera en av kvällarna samt alldelles för mycket shopping som ni säkert redan förstått.

Läse nu på den riktiga shopping festival hemsidan och de lottar ut priser för flera miljarder till shoppare runt om i staden.. tänk om man vore en av dom... förra året var det en som van ett kilo guld.. i want! i want!

OM det är någon som varit i Dubai och har några must-do tips så låt mig veta!

Kaffe levererat!

Ibland kan det vara ganska gött att vara sjuk. Man ligger hemma och snurvlar och plötsligt hör en gammal vän som nyligen flyttat tillbaka till stan av sig och erbjuder sig att komma förbi med en kaffe och tjöta lite. Ingen tackar väl nej till Latte med sällskap när man e rastlös å ensam å sjuk!?
image18

Kul att ses igen efter 1,5 år! :)

Shopping festival 2008 i Dubai!

Nu en dag som denna då man ligger och snörvlar, är totalt uttråkad och har absolut inget roligt på tv att titta på, kan man inte göra annat än att drömma sig exakt 88 dagar frammåt i tiden då man sitter på ett plan påväg till värmen.

Perfekt tillfälle att kolla upp måste göra aktiviteter när man kommer till Dubai! Till min stora glädje finner jag att det är den årliga shoppingfestivalen under den perioden vi är där! Jehooo.... det kan juh bara sluta med alldelles för många shoppingpåsar med sig hem! Kliar redan i fingrarna!

 image17

Det kommer troligen gå lite för mycket pengar under dom dagarna men håller juh på att spara pengar så de knakar så de får man allt unna sig då! Inte nog med att det är roligt att shoppa som vanligt folk, denna veckan ska det shoppas med klass under sprakande fyverkerier tillsammans med hundra tals andra människor! är det nu man ska ta fram "Ullared-tants-armbåga-sig-fram-för-att-få-det-man-vill-ha-innan-någon-annan-tar-det-stilen"?

Ojoj detta kan bli hur skoj som helst!


Gårdagen, helgen och en himlans förkyldning!

Ja så var det tisdag och hemma med världens förkyldning med hosta till på köpet. Ahh men det kan ändå vara mysigt att ligga hemma och vara sjuk ibland men jag har redan tröttnat efter en knapp dag!
Ändå tvingar jag mig till att vara hemma imorgon me eftersom det säkerligen är bättre att tråka ut sig en dag till och bli lite friskare istället...Gårdagen på jobbet var bannemej inte att leka med, pallrade mig till jobbet trotts att jag egentligen borde legat hemma och kurera mig och möts utav en whitboard tavla som säger att hela personalstyrkan i min klass är sjuka!
Jehoo what a day det skulle bli! Möts av att eleven jag fick ha hade bajsat ner sig i taxin det första han gjort, så det var bara att springa in i duschen med honom. Får sån tur hjälp av 3 personal ur andra klasser att hjälpa mig hålla reda på mina kära elever..... men ändå måste man lyckas vara på  5 ställen samtidigt! kan vara jobbigt värre för en liten suss förkylda hjärna....

När man äntligen får rast knackar det på personalrummet och jag måste till att lämna min lunchmat för att samtala lite med en elevsförälder som kommer på besök för att lämna medicin.... 20 minuter senare fick ja hastigt slänga imin mat på 5 minuter och sedan var den rasten slut... då kommer man tillbaka och får den fina nyheten....

-A har råkat bita M riktigt hårt i handen, han har ett stort bitmärke! Vi får ringa föräldrarna!
Att inte någoting kan bli rätt denna dagen!

SUck suck... ja tog mig igenom den trots allt och sedan var ja tröttre än tröttast och mer förkyld än den mest förkylda!Har istället tillbringat min dag med att lägga in lite nytagna bilder från helgen bravader och mysiga stunder!
Att kvällen skulle bli såpass galen var det ingen som kunde ana... men är ganska bekräftat av mitt lilla fylle inlägg här nedanför... förhoppningsvis kommer snart videon upp me !

        fulller i kastruller

Då sitter man här kl 11 en lördags afton och är berusad så som det var planerat fasten de vart planerat något annt egentligen. stavningen är på sopp och jag hade inten kunnat göra de bätrte någohnsin.

Vi har druckit en flaska vin och 7 sider och vi börjar bli lite lagom på g nu känner vi....
Aningar om bliss i bakuvudet men det blir oftast att man hamnar på parkab....
vi har sjungit singstar och spelat lite guittarr hero...  topp klass p åen ja.. en härlig lördag kan ja lova....
vi har lyssnat på indiskt franskt och engelskt aka kate, vetefan och furgie... bra blandining de där....
'om en ca 20 minuter är vi inne i vår fina stad och säkerligen på ett eller annat dansgolv.. de de de vi lever för...½

tack hej ses bakfulla imån... och hicka har frida.... muttan visas även av frida vår slida......

ck och hej
ta

Denna hösten I LIKE!

Ibland är man i sitt funderar esse. Speciellt på söndagar, i november när det är trist och kallt utanför mitt fönster, och man har tända ljus omkring sig och lyssnar på den där musiken som får tankarna att fara iväg till en högre våning.

Kom på mig nyss att jag ännu inte fått den där höstdeprisonen som så lätt kan smyga sig på i samma takt som dagarna blir kortare och mörkret tar över sveriges skogar och mark. En av anledningarna (Den största) är att jag denna höst har någon att dela alla mörka kvällar och nätter tillsammans med. Någon att mysa med framför tv:n och som värmer mig när jag e frusen.

Samt mina underbara, fin fina vänner som får veckodagarna och helgerna att springa iväg i ilfart mot våren genom att alltid hitta på något skoj, mysa på stan med en fika eller bara ligga hemma hos någon och tjöta hål i huvudet på varann om allt och ingenting. Det finns alltid nått att göra för att fördriva den sega höst tiden med.

En annan anledning är att jag har en resa till värmen att se fram emot som lyser upp långt där borta i tunneln och får vintertiden att kännas såpass mycket kortare. Så är man hemma sedan lagom till våren i april!

Denna hösten I Like!

Pannkakstårta!

Ibland blir man bara sådär underbart glad! Man har jobbat 10 timmar och är lite sådär lagom mör... Blir beordrad av Tobias att köpa med mig blåbärssylt till maten.. Jehoo pankakor var min första tanke.. Men Tobbe insisterade på att det icke var pankakor... Hmmm va hade han nu i kikaren....

När man kom hem fick ja inte sätta min fot i köket och tio minuter senare kom tobbe in i vardagsrummet med världens finaste, lila pannkakstårta!

Snacka om att ens sega onsdags-jobba-sent-humör genast blev mycket mycket bättre!

Han e fin min piggelin!

Träningsvärk nästa!

Oj oj oj då tog man sig i kragen och följde med lillan till gymmet för att utöva lite bodypump! De var la så dags nu när man inte tränat sedan januari, Lat? Nejdå inte alls ;) bara inte kommit igång efter alla semestrar och utomlands vistelser!

Sena var vi såklart och nybörjare som man var var man allt lite små nervös innan man satt igång. Lättaste vikterna på såklart ;) Ingen ide att slita ut sig första gången när man inte tränat på så länge. Klenis? Ja visst! Men även de lättaste vikterna kan jag lova gjorde sitt. Men klarade av passet fint och nu e man allt lite trött i kroppen.

Jag fasar inför morgondagen! Träningsvärken kommer vara av första klass och frågan är om jag ens lyckas ta mig upp ur sängen på morgonen!

Vem vet... årskort nästa? .... :)

Uppslukad

En lördags kväll kl 23 förväntas man befinna sig ute i stadens fulla rus med ett glas vin i handen, men inte denna lördagen, denna helgen kom till att bli lugn. DÅ satt jag istället på spårvagenen hem till Tobbe från Anna. En trevlig kväll med god mat och film. FIck lånat mig en bok som skulle hålla mig sällskap på spårvagnen i nattens mörker. Nämnligen Carolina Gynnings bok Ego girl.

En bok om hennes vilda liv och jag blir mer eller mindre uppslukad från första sidan. Efter 40 minuter och några kapitel senare är man framme och är tvungen att lägga ner boken. Älskar sådanna böker som man bara längtar efter att få fortsätta läsa. Inte för att det är en speciellt spännande bok utan det är så grymt intressant att läsa om alla sjuka saker som hänt i hennes liv.

Tobias måste tyckt jag var lagom tråkig när jag började nästa morgon med att läsa och inte slutade fören jag gick där ifrån några timmar senare. Läste på bussen hem och läste när jag kom hem och inte ens ett dygn från att jag började hade boken nått sitt slut.

Ibland blir man bara helt uppslukad! Sånna böcker vill vi ha mer av!


Skratta eller gråta?

Haha då var det en helt vanlig da på jobbet idag och då kan allt hända! Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Under lunchen när vi äter så får M sig en låsning och står och gömmer sig bakom en skärm och tittar fram ovanför det ihopp om att han sak få lite uppmärksamhet och att vi ska kolla och kommentera det. Ser honom i ögonvrån och det ser grymt roligt ut men man får bita sig i läppen och vara den allvarliga assistenten. Efter en massa försök av att övertala honom till att sätta sig vid matbordet igen, höjs rösterna och Min elev A blir istället förbannad och slänger sig fram över matbordet och lyckas välta en stor kanna med vatten och ett mjölkpaket över hela bordet!

Sån tur var hamnade mjölkpaketet på högkant och den mesta av mjölken stannade kvar i paketet. I all panik rusar M fram bakom sin skärm för att hjälpa till.... försöker ställa mölkpaketet upp men lyckas hålla det upp å ner...en liter mjölk forsar neråt och M står och stirrar och fattar inte vad som händer! Haha där kunde man inte annat än att skratta när man såg hans chockade blick. Grät gjorde vi istället när vi fick städa upp allt! Att två liter flytande kan vara så mycket när de spills ut trodde man aldrig!

Ibland är det för roligt på jobbet asså!

Ryssarnas afton!

Då har man tagit sig egenom ännu en alldelles för kort helg! Fredag eftermiddag var det bara hem en snabbis för att byta om, sedan bar det av för lite shopping på allum och systemet innan det var dags för inflyttningfest hos josefins kompis ida!

Sjukt mycket folk på en gansak liten bostadsyta var mycket trevligt och man stötte på en å annan bekant! Det fanns även en liten hustomte på plats men inga haloween dräkter. Kvällen gick i ryssarnas täcken och Frida och jag fick de fina smeknamnen SVetlana och Babushka. Vilket jag var väldigt nöjd med! Efter alldelles för mycket bål, & diskutioner om kärnkraftverk!? var det dags att åka taxi med vår kära Sami in till stan för att besöka gamla klassiska parkan! Något trött på stället börjar man bli men man träffar juh alltid så sjukt myckt folk man känner så man har juh ändå alltid skoj där.

Lite trötta i hatten och tomma i huvudet efter anna books skrik på scenen för Sveriges man bar det av till 7eleven för att äta nudlar, lite dansande för personalen var självklart ett måste innan det bar  av hemåt.

image11Lördagen började med at man var uppe med tuppen llockan 9 och man ställde sig och stekte pankakor till frukost. Sakta men säkert smög sig bakfyllan på och en timma senare hade man däckat på soffan och vaknade inte fören klockan två! Spatserade bort till frida och sedan var det xbox spelande för hela slanten. Lite roligt när man spelar krigsspel, tror att man är i samma lag och ska döda andra gubbar, men märker efter en stund att vi ska döda varandra, då har Nazisten som frida var och americanen som jag fick vara varit bästa vänner under en halvtimma och åkt flakmoppe tillsamans på krigsfältet haha, så bra var vi på tv spel ;) men några timmar senare hade vi fattat grejen och kopplade upp oss på xbox live och spela mot folk från helöa världen.. haha så de kan gå! En potatis gratäng och film på de så var den dagen oxå över!

Söndagen var man oxå uppe med tuppen, en viss Tobias har tendensen att vara rätt morgonpigg ;) Men bra är juh det man hinner juh göra så mycket mer av dagen, lite shopping på rusta, skopunkten och hornbach blev det tillsammans med Frida innan man åkte till stan för att gå på resturang med farmor och co :)

En händerlserik helg men som vanligt är den alldelles för kort!

Ny vecka nya möjligeheter!

RSS 2.0