Fredagkväll hos fam Lind/Lundin

Det är fredagkväll och vi har haft myskväll med vin och räkor <3 Tröttheten smyger sig på och mina pojkar har somnat i soffan ;) Kan man få en mysigare fredag?

Le petit cafe

Förra veckan åt jag frukost med josefin och frida. Underbart gott och såhär såg det ut.

Känner mig fri!

Hej kära vänner. Jag mår toppen måste jag medge. Livet känns så skönt när våren står runt knuten och delger oss med sina varma solstrålar, fågelkvitter och knoppar. Allt känns enkelt och bördan av den förra kursen har lagt sig och jag känner mig fri trots att jag kommar att ha fullt upp med c-uppsatsen ett tag framöver. Jag har kommit igång med jobbsökandet nu och jag får hålla tummarna för att någon hör av sig framöver :)
Här har ni en bild från midsommar, på en blomsterplockande Susanna, med ett riktigt barr till hår!

Proviant

Igår slutade vi kl 2 efter allas redovisningar och det blev en promenad till proviant för att fira lite! Ett glas vin på deras inglasade uteservering kl 3 på dagen kändes otroligt. Solen stekte och efter ett tag uppnade de upp så vi satt i den varma vårsolen och njöt av ett gott glas vin. En känsla av frihet! En känsla av vår!  Lite senare åkte jag hem, köpte med mig sushi och åt middag här hemma för mig själv till skönheten och odjuret :) Syster yster kom över på en kaffe och vi satt ochdrömde oss tillbaka till barndommen med skönheten och odjuret. Sångerna sitter kvar! Underbart! Gizmo var lycklig över att moster var här och sedan vill gizmo vara med och dela min kvällsmat :P

Kursen avklarad!

Jag kan inte riktigt förstå att denna kursen äntligen är över! Igår fick jag den äran att presentera mitt utvecklingsarbete och det är så skönt att det är över. Så idag blir det bara till att luta sig tillbaka och lyssna på alla andras redovisningar som är kvar! I eftermiddag blir det till att fira tillsammans med basgruppen :)

Besökta länder

Det finns ingen pluggenergi kvar så varför itne göra en lista på länder jag har besökt :) och fler ska det allt bli!
Sverige
Norge
Danmark (Fredrikshavn, Helsingör, Köpenhamn, Åhus
Tyskland (Putgarten)
Frankrike(Paris)
Polen (Gdansk)
Grekland (Rhodos & Korfu)
Turkiet (Alanya 4 ggr & Marmaris)
Cap Verde (Santa maria)
Förenta arabemiraten (Dubai)
Kina ( Beijing & Shanghai)
Thailand (Phuket, Bangkok, Krabi, Koh samui, Koh tao, koh pangang, Koh lanta, Koh lipe, Koh phi phi, Kao Laak, Similian Island)
Malaysia ( Kuala Lumpur, Kota besut, Kota barut, Perenthian island, Lankawi)
Tjekien (Prag)
England (London)

Gaahh

VIlka två trista dagar jag har haft här hemma med plugg, plugg och plugg. Om ni undrar vart jag har tagit vägen så återuppstår jag på torsdag när våra redavisningar och presentationer är över! Har stått här hemma med min powerpiont presentation och övat med gizmo som publik och juh mer jag tänker på redovisningen desto mer knyter det sig i magen! Jag har aldrig gillat att redovisa för folk och nu känns det som att det gäller liv eller död. Nää så illa är det väl inte men nervös är jag!
Det känns ändå som att jag har koll på det mesta, så nu tar jag paus oh äter lite middag. Det blir natchos tallrik idag! :)

Machine Gun Preacher

Igår hade jag och Tob en riktig mysdag <3 Med tvätt och städ och film. Den första filmen vi såg var Machine Gun preacher. Lät som en dålig titel, men jag blev ändå övertalad till att se den och jag blev glatt överraskad! Det var en otroligt gripande film och blödig som jag är grät jag en skvätt då och då. För alla ni som har sett videon om Kony, handlar denna filmen om en man (gerard butler) som går från att vara gangster till att helt plötsligt få en helomvändning och vill göra goda gärningar i världen istället. Han reser till sudan och får se en helt ny del av världen. Han får se hur byar bränns ner och barn som blir föräldralösa, barnsoldater, och bevittnar ett barn som råkar springa på en mina och sprängs till döds. Han vill hjälpa alla dessa barn och bestämmer sig för att starta upp ett barnhem i sudan. Filmen är baserad på en riktig historia, vilket gör det ännumer verkligt och man vill bara åka dit själv och göra någonting!
Se denna filmen!

Photoshop

Ibland är jag glad att photoshop finns! Med lite retushering kan min hy bli slät och fin, vilket den verkligen inte är i verkligheten. Någon som har tips på hur jag ska få fin slät hy igen? hojta till i så fall!

Före/efter
Fredag

Hej! Det är skönt med en ledig fredag även om jag har haft fullt upp sen jag vaknade kl 7. Gick upp efter en kvart och med den grymma deciplin som jag har satte jag ig och pluggade 07.30! Det ni! Var ändå tvyngen att gå upp tidigt för mellan 8-10 skulle det komma förbi två besiktningsmän. Eftersom de håller på och riva skolan, kollar de över lägenheterna utifall det skulle bli några skador på vårt hus pga all vibration i marken som kommer i samband med rivningen. De var här i två minuter och tittade på väggarna, klappade på katten och vände på klacken och gick.
Jag har suttit och pluggat nästan hela tiden från kl 07.30 - 13.30 och det känns ändå inte som man kommer någon vart! Håller på med min power point presentation och lägger in bilder. Tar en evighet! Men om en vecka är kursen slut! Bara att kämpa in i det sista!
Pöss på er!

Sista praktikdagen någonsin!

Heeej!
Igår var det näst sista praktikdagen och det kom en tant ut på praktiken och bedömde mig. Fick ha en aktivitet med barnen som hon satt med under och antecknade kring hur jag arbetade med barnen. Sedan satt vi i 2 timmar och pratade. Fick otroligt fina ord av min handledare och dem bestömde att jag fick högsta betyg!!! Hurra för mig!
Mötte upp fina Josefin för att ta en fika ute i solen och jag fick världens finaste kakfat av henne <3 Ska fixa en bild på det :)
Idag är det sista praktikdagen och det är med både lättnad för att man klarat igenom praktikperioden så bra och samtidigt lite vemodigt eftersom man lärt känna alla mysiga barn!
Ha en otroligt fin dag ute i solen!

Phuket

Tänkte jag skulle fortsätta med min thailandsberättelse, helt glömt av det och kanske tycker ni som läser att det hade vart kul och läsa om?

Första dag/natten på Phuket spenderade vi på Karoon beach. Stranden var jätte fin med sand som knarrade likt potatismjöl under fötterna, men den var alldeles för turistig för min smak och det kunde lika väl varit en strand vid medelhavet. Det var trångt mellan solstolarna och det var fullt med folk! På kvällen spelade vi äventrsgolf på dinopark och åt en otroligt god middag på en lite finare restaurang som hette Two Chefs. En svenskägd resturang med mat från himmelriket! Efter all thaimat var det gott med lite fläskfilet och potatisgratäng ;)

Hotellet vi bodde på var ingen hit, luktade mögel, toalettsitsen hade spruckit, när man tvättade händerna i handfatet rann vattnet ut på undersidan ner på fötterna. Och inte nog med det så spökade det! Haha. Mitt i natten satte tv:n på sig själv från ingenstans medans vi låg och sov. Dagen därpå bokade vi ett nytt hotell på Kamala beach istället. Hotellet var nybyggt och kanon fin och frächt för en mycket billig penning! Där kan jag lätt tänka mig att bo igen. Städerskan var underbar och försökte hela tiden kommunicera med oss så gott hon kunde. Hon förklarade att hon gillade oss väldigt mycket, men hatade ryssarna vi bodde granne med :P

Kamala är mycket mysigare än Karoon, med en liten strandpromenad med restauranger vid vattnet. Stranden var fin även om det var mycket solstolar och turister, men inte alls i samma utsträckning som på karoon beach.
En kväll tog vi en Tuk tuk in till patong för lite shopping, converseskor för 200 kr st och Tobias köpte en panflöjt? haha han lyckas alltid köpa saker som han aldrig använder, men han tycker det är roligt ;)
Somebody that i used to know

Helt förälskad i denna låten! Så bra att ni bara måste höra den om ni inte gjort det. Gillar texten även om den inte är av den glada och lyckliga typen och även den lite specialla videon :)Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end
Always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened
And that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger
And that feels so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
And I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know...


Sweet Gizmo...


The Hunger Games

Jag har ett boktips till alla er som gillar att försvinna i en annan värld för en liten stund. The Hunger games är en triologi som jag blev tipsad om av Hanna och Kicki. Jag beställde alla tre böckerna och från första sidan var jag helt fast. En jätte bra story där varlden är uppdelad i 12 distrikt. De rikaste och domenerande distriktet annornar årligen ett så kallat Hunger Game. Två personer, en pojke och en flicka, dras ur varje distrikt som ska tävla för sin överlevnad. Det blir satta i en uppbyggd arena och det är bara en som kommer levande där ifrån.
En gripande historia som har fått mig att både skratta och gråta om vartannat. Under ca en evckas tid var jag som uppslukad av böckerna och nu när jag har läst färdigt dem så känner jag mig tom och det är nästan så jag saknar karaktärerna i boken. Nu längtar jag till den 23 mars då boken ommer ut som film på bio :) Här har ni trailern!


Främmande man erbjuder skjuts...

Igår var jag och tränade själv på Friskis i Eriksberg. När jag gick därifrån var det en man i 50-60 års åldern som höll upp dörren för mig. Jag tackade så mycket, men på något vänster råkade mannen stöta till min arm. Han bad om ursäkt och jag sa glatt att det inte var någon fara. När vi gick ner för trappan fortsatte mannen att prata med mig.

- Jag hoppas inte du tror att jag är en såndär våldsman. Jag är ingen våldsman som slåss, fortsatte mannen.
- Nejdå, det tror jag inte, det är abolut ingen fara, svarade jag.
- Va bra för jag vill inte att du ska tro att jag är en våldsman. Har du bil? Eller hur tar du dig härifrån Frågar han.
- Nej, jag blir hämtad.
- Jaha va synd, jag som hade tänkt att erbjuda dig skjuts.
Jag blev lite ställd och det känndes skönt att Tobias faktiskt stog utanför och väntade på mig. Man blir lite misstänksam när en äldre man erbjuder en skjuts sådär. Han kändes som en såndär man som man blev varnad för när man var liten! Och jag hörde mammas röst i bakhuvudet - Åk aldrig med främmande människor som frågar om du vill ha skjuts någonstans!! Visst han kanske bara ville vara vänlig, men jag skulle aldrig sätta mig i en bil med en främmande man sådär. Han visste juh inte ens vad jag skulle och visst blir man misstänksam? Fick en riktigt obehaglig känsla efteråt.

Hej kära vänner

Kan ni förstå att det redan är mars månad? Vart tog tiden vägen? Jag tycker nyss jag firade julafton i Thailand. Jag tycker att praktiken nyss började men nu har man redan gjort 3 veckor och har bara 1,5 vecka kvar! jag börjar få en liten jobbig känsla inom mig för om 9 dagar har jag bedömning på praktiken och sitter nu med min självutverdering. Varför ska det vara så svårt att skriva om sig själv och vad man kan? Många punkter känns så självklara att det känns onödigt att bsvara dom... Jag visar förmåga att kommunicera med barn, kollegor och vårdnadshavare?? Öhhh jaa, kan man inte det har man väl inte kunnat ta sig såhär långt? Phuu, så trist att sitta och skriva detta på en söndag, men det är lika bra att ha de gjort.

Helgen har annars varit super. En mysig fredag hemma i soffan med Tob och gizmo. En lördag med udnerbart väder där jag mötte upp fina Fia som var på besök i storstan. Det blev en kaffe i solen, en tur på stan och sushilunch :) <3 På kvällen mötte jag och Tobias upp Josefin, Björn, Anna och Andreas på lite god mat på Danilo och Safe House på Bio. Bra film, men jag tycker den var lite jobbigt filmad ibland. Men handlingen och skådespelarna var mycket bra :)
Ja vad mer kan jag dela med mig av. jag bakade kolakakor idag igen i brist på motivation, så nu blir det kaffe och kaka! Ha en fin söndag kära vänner.

RSS 2.0