After work & gamla vänner!

Fredag eftermiddag! Vad gör man?! Jo självklart lockar ett kallt glass vitt och god mat!
Ett litet besök i Fridas fina vovve butik, där man grundar med ett glas vitt och Anton Berg choklad innan vi styr klackarna mot El Vasastan, såklart! Ett stenkast från butiken och perfekta after work priser!
Men där blev vi inte långvariga då det var mycket svårt att fixa ett bord för två! Över till grannstället Vasa Victoria, där det fanns gott om plats, trevliga vakter och personal, men ack ack ack va dom små servitörerna fick stressa. 45 minuter tog det för maten att komma in! Vi hade inte brott, men magen kurrade lite för högt när maten väl kom! Gott var det iaf och vinet flödade.

Plötsligt uppenbarar våra underbara Hanna och Issa i ingången som man inte sett på alldelles för lång tid! Vilken glädje! Tur att platserna brevid oss var lediga! Vi som tyckte att 45 minuter var lång tid för att få in maten skulle itne klaga! Isabel och Hanna beställde sin mat kl 20.... Kl 22.10 kom deras mat till bordet! Dom fick sig lite kompensation för det men hur fasen kan man lyckas ta två timmar p sig för rostbiff macka?! Hoppas dom hade lagat den med kärlek!

Vidare bar det sedan för att ta sig en drink på vasastan där vi hängt in våra jackor. Hanna rekomenderade en drink som hon trodde hette razzbery dream.... Susanna går fram till baren

- Hej jag skulle vilja beställa en razzberrydream eller nått sånt ska den heta, har hört att den ska vara god
Bartendern:
-Det har vi tyvärr inget som heter....
Susanna:
Nehe aja det var juh synd då tar vi två mohiito istället!
Frida till bartendern:
Har ni inget som smakar hallon?
Bertendern:
Jo vi har en drink som heter hallon dröm!

Haha snacka om att vi skrattade högt åt honom, bad honom att ta engelska lektioner och han skämdes som ett litet barn när han insåg att razzberrydream och hallon dröm visst var samma sak!

Färg, penslar och en jädra fantasi!

För några veckor sedan fick jag mig en ide! Jag ska börja måla! Visst att jag alltid tyckt om att måla och rita osv, men aldrig gjort något seriöst utav det. Så iväg bar det på en liten roadtrip till ullared. Jo visst, ullared, ni hörde rätt! Dom säljer nämnligen väldigt billiga taveldukar, oljefärg och penslar där, inte för att det är utav bästa kvalite men en bra start iaf! Man får inte vara kräsen i början av sin kariär! Så efter att ha trängts bland tanter och gubbar hade man en bra startupplaga för att börja min kariär som konstnär!

Oj oj lättare sagt än gjort, när ja kom hem rev ja snabbt av plasten på dukarna för att börja mitt nya projekt men sen hände inte mycket mer! Inspiration! Man behöver inspiration för att börja! där satt jag och visste inte va man skulle skapa förnågot av alla sina nyköpa penslar och oljefärg! Lättare tänkt än gjort, men tillslut började man kladda och kleta. Efter att fått färg över hela händerna, lite på golvet och självklart i håret, så hade man tillslut  målat sig några grejer. Men va ska man nu göra av den!?

image7

Så är du intresserad av lite personlig konst så är det bara att hojta till ;) Jag målar efter era önskemål för att anpassa efter smak och inredning!

Hösten är här för att stanna! Men varför klaga?

Hösten är, vare sig man vill eller inte, här för att stanna! Hur mycket man än intalar sig själv att sommaren faktiskt bara kommer lite sent i år! Det är inte dags för hösten att göra entre ännu! Men vilken entre den hunnit göra redan!

Man vaknar på morgonen av att solen skiner och tänker "Yes, idag är sommaren tillbax" Man klär sig för en fin dag på stan i sommarkläderna man köpte i våras och ännu inte fått någon användning för. Traskar glatt utanför dörren, men ack där sket den härliga dagen sig! Visst solen skiner men det är fan inte varmt för det! Barfota i skorna ( ingen bra ide, fötterna är kalla som isklumpar), jackan med trekvartsärm som varit för kall för att använda och ohh ja den är fortfarande lika kall! Man intalar sig att man kan ha på sig sommarkläderna några veckor till ! Bara sommaren inte är slut riktigt ännu!!

Hela sommaren har jag gått och praktiskt taget haft ångest inför den kommande hösten! Mörka mornar, mörka kvällar, mörka kläder och mörka gråa färger ute vart man än går! Nej tack!

Men nu har jag faktiskt bestämt mig för att ändra inställning! Hösten kan ändå vara väääldigt mysig!

Tänk dig att:
- Kunna mysa dig i mysiga stickade tröjor.
- Ta en promenad i den röd/gula skogen och ta med sig varm choklad i en termos och dela med en vän!
- Kratta löv för att sedan tillåta sig att hoppa i högen!
- TIllåta sig ligga i sängen heeela dagen eftersom det ändå ändå aldrig blir ljust! Guuu va härligt!
- Kunna titta på en massa bra filmer utan att ha dåligt samvete för att du inte är ute i de fina vädret!
- Köpa ett par tuffa stövlar så man alltid blir glad när man ska ut å traska i regnet!
- Sitta inne med en massa vänner och bara spela en massa sällskapsspel!
- Ha på sig mysiga varma tofflor när man fryser om tårna!
- Tända massa ljus istället för lamporna så de blir lite mysigare i mörkret!
- Köpa ny vinter jacka, halsduk, läderstövlar, vantar och kunna ha på sig en varm söt liten mössa!

        

Nää hösten är faktiskt inte så hemsk som man intalar sig! Hösten är tiden man kan tillåta sig varva ner, unna sig nya mysiga kläder och mys med dom man tycker om allra mest!


Premiär blogg

Då var man, bättre sent än aldrig, inne i bloggvärlden som så många andra! Inte för att jag har den blekaste aning om va tusen jag ska skirva om, men man måste väl inte alltid veta det! Så min blogg kommer antagligen bara innehålla en himla massa strunt som man absolut inte behöver läsa, men som man kan fördriva tiden med när man inte har mycket bättre för sig. För alla har vi juh sånna dagar, inte sant? Nu när hösten närmar sig med stormsteg, eller rättare sagt, har överaskat oss alldelles för tidigt, blir de lätt att man fastnar framför datorn istället för att springa runt på stan, som vi hellre gör under sommarmånaderna.

So be my guest att fördriova lite tid här!

RSS 2.0