Surtant!!

Idag tappade jag hakan när vi gick på utflykt med barnen på förskolan. Vi var 16 barn och tre pedagoger. Barnen fick gunga, leka i det stora tåget och åka ruschkana och vi hade super trevligt. Ett barn står vid en av gungorna och skriker att det vill gunga. En av pedagogerna säger att nu kan vi göra nått annat, för vi har redan gungat så mycket. ( vi måste juh hinna med att vara med alla 16 barnen) Jag går fram till barnet och föreslår lite andra saker vi kan göra tillsammans några barn. Brevid står en äldre tant, med vad jag antar är sitt barn barn och slänger ur sig: men snälla nån låt barnet gunga! Kom du kan gunga här hos ( barnetsnamn). Det vill inte barnet och blir ledset istället för nu vill hon gunga ännu mer eftersom hon fick gunga för tanten. Jag sätter mig på huk och förklarar för barnet att vi redan har gungat så länge och att vi kan gå och leka med de andra barnen en stund. Då utbrister tanten med riktigt tråkig ton: men va e de för fel på er låt barnet gunga om hon vill!... Jag kokar inombords, varför lägger hon sig i?! Hon kom precis och har inte sett att vi redan gungat en längre stund och har man 16 barn att ta hand om så fungerar det tyvärr inte riktigt på samma sätt och måste hinna me att se till att barnen inte slår sig när de åker ruschkana, inte rymmer då alla 16 ofta springer åt lite olika håll och det finns biltrafik i närheten eftersom förskolan ligger i stan . Jag försöker lungt förklara för tanten att vi redan har gungat en längre stund och att vi ska gå å leka med de andra. Då säger hon: va e de för fasoner, jag hade aldrig velat ha mina barn på er förskola!

Jag tappade hakan! hur kan man uttala sig på det viset om något man inte har att göra med?! Jag hade sån lust att 7,säga nått riktigt taskigt till surtanten!!!! Så fruktansvärt irriterad blev jag, men jag bet mig i läppen, sa bara: Ne ne. Vände ryggen till och tog barnet i handen och gick och lekte med de andra barnen...

Jag blev riktigt ledsen och arg av det hon sa. Hade hon själv haft 16 barn att hållakoll på tror jag inte hon hade varit lika kaxig! Jäkla surtant!!


Fotografering

Igår var det fotografering med barnen på jobbet. Hur skulle detta gå? Förväntansfulla barn med bus i kroppen, 30 stycken! In i ett litet rum och fotogorafen får alla 32 1-3 åringar att sitta på golvet och lyckas fånga allas uppmärksamhet. Jag är imponerad! Hon busar med barnen och får hela barngruppen att vika sig av skratt och det ska bli sjukt kul att se resultatet. Ett barn börjar klä av sig, ett annat börjar gråta, ett tredje kryper fram och vill pilla på allt spännande, ett fjärde kan inte sitta still och ställer sig upp hela tiden, men om och om igen lyckas hon få tillbaka uppmärksamheten, med ganska mycket hjälp av oss pedagoger såklart. Men jag är verkligen imponerad av att 30 barn lyckades sitta/stå så nära varandra under en längre stund utan att nått hände.
 
Sedan var det porträttfoton av barnen och även där lyckades fotografen göra succe. Även vi vuxna fick ta porträttfoton och det kändes som att jag gick i högstadiet på nytt :)
 
 

Höstpromenad

Idag blev det till att promenera hem från jobbet! Skulle tränat men mådde jätte konstigt imorse när jag gick till jobbet så skippade träningskläderna! Under dagen har jag dock känt mig bättre och för att iaf få lite motion passade jag på att promenera hem i det underbara vädret. Gick förbi trädgårn som är en väldigt speciell plats för mig. Platsen som förändrade mitt liv, till det bästa som kunde hända! Platsen där jag träffade mitt livs kärlek som jag numera är förlovad med och fästmö till! Redan då visste jag att han var något speciellt!


Kanelbullens dag

Idag är det inget mindre än vår underbara kanelbullens dag! Det förberedde jag igår med att baka kanelbullar i mängder! Fyra plåtar ungefär blev det! När jag kom till jobbet var det inte bara jag som hade bakat bullar utan en kollega samt en snäll förälder som hade med sig bullar! Mums! Har än då länge tryckt i mig fem kanelbullar! De ni! Mysigt i Haga när man gick hem efter jobbet å de sålde gigantiska kanelbullar ute på gatan! En perfekt höstdag!


Oktober

Kan ni förstå att det redan är oktober? Jag fattar då inte var tiden tar vägen och har redan jobbat 8 veckor efter semestern. Löven har börjat falla och regnet öser ner dag ut och dag in. Skönt att ha vår lilla minisemester inbokad och den 2 november drar vi iväg till Rom! Jag bokade hotellet förra veckan och jag tror det blir jätte bra! Läget verkar kanon och det var egentligen det jag utgick ifrån. Kan tyvärr inte dela med mig av bilder på hotellet ännu eftersom det blir en överraskning för Tobias. Resan är juh faktiskt min födelsedagspresent till honom från mig. Nu är det bara en månad exakt tills vi åker och åhhh va jag längtar!!!

RSS 2.0