Barncitat

För min egen skull måste jag bara lägga in två barncitat som fick mig att le i veckan. Det är ofta dessa mysiga kommentarer dyker upp när vi sitter och äter, kanske är det är den bästa tiden för reflektion för barnen och det blir en lugn stund där det ges tid till att prata med varandra. Idag när vi satt och åt kom denna kommentar av lilla A från ingenstans.

- jag är ett lejon!
- jaha, har du förvandlats till ett lejon?!
- jag är ett lejon...ingen ko...

Hur sött!?

Och häromdagen satt À och funderade och plötsligt kom hem till en insikt.

- jag har stort huvud!


Näsoperation

Idag på jobbet fick jag utföra en näsoperation på ett av barnen på förskolan. S kom springade " J har stoppat upp en pärla i näsan!!! Jag vet inte hur vi ska få ut den" Jag rusar dit och tittar upp i J:s näsa och mycket riktigt där sitter en stor pärla långt upp i näsan. Min första tanke var, hur fasen ska vi lyckas få ut den, men sedan tänkte jag att det kan väl inte vara så svårt, bara den inte åker längre in. Jag sprang och hämtade en pincett i förstahjälpen lådan, rusade tillbaka och tog mig en titt upp i näsan igen. Om jag för upp pincetten är den nog precis så stor att den kan greppa pärlan och jag kan försöka dra ut den lite försiktigt. J höll sig väldigt lugn sån tur var och jag klämde åt runt J:s näsa precos ovanför där pärlan satt så den inte skulle kunna åka upp längre och efter några försök lyckades jag få ut den! Hurra!! :D Lite läskigt och spännande på samma gång! Tur att det fick ett lyckligt slut. Undra om Madicken varit inspirations källan ;)

Opie

Dagens teckning blev inspirerad av opie i sons of Anarchy! Va tycks??


Pennan glöder

Har hittat tillbaka till tecknandet! Det kommer och går i vågor det där, men nu njuter jag av att sitta med pennan i handen i flera timmar och bara teckna! Fantastiskt avkopplande. Köpte nya pennor idag me som jag provade och jag älskar dem! Här har ni veckans två skapelser, den första med grafitpennor och den andra med charcoal pennorna som jag köpte idag.
 

Gizmo boxas med sminkborste


Rom - dag 2

Vaknar efter en god natts sömn, men är konstigt nog minst lika trött som när vi gick och lade oss. Kl 8 på morgonen gick vi ner till frukostbuffen. Mycket att välja på och jätte gott! Tobias var mest nöjd över utbudet av delikatesser och tryckte i sig donuts, wienerbröd och croiassanter! Efter en dusch tog vi på promenadsugens för att göra stan. Första anhalt - spanska trappan! Härligt väder ute och efter tio minuters promenad åkte jackan av och jag kunde gå i linne utan att frysa! Nice! Spanska trappan var vacker och det var inte alls lika mycket folk som förgående dag. En promenad upp för trapporna, spana på utsikten och ner igen. Vi promenerade mot nästa stop - fontana di trevi! In på små gator i trånga gränder och mitt i allt tätnade folkmassan och fontana di trevi dök upp på en liten bakgård nästan. Otroligt vacker fontän och jag kan inte sluta förundras över hur lång tid det måste tagit att hacka ut de där! Lika så med nästa sevärdhet som låg ett stenkast där ifrån - Phanteon( osäker på stavningen). Jag förstår inte hur de lyckades bygga sådana byggnader på den tiden!? Och varför bygger man inte lika vackra byggnader idag!? Stan är otroligt mysig och vart man än går så dyker det upp nån sevärdhet som man måste fota. Hälften vet man knappt vad det är, men dem är vackra! Vi såg en massa andra saker på vägen men de orkar jag inte skriva om just nu. Det som jag sett fram mest emot var självklart colosseum! Åter igen blir jag fascinerad krig arkitekturen och storleken, men störs lite av den otroliga folkmassa som rör sig här! Det var bara att ställa sig i den flera hundra meter långa kön för att komma in. En timma senare var vi äntligen inne! Vilken byggnad och tänk att gladiatorerna har gått på denna mark för länge länge sedan!

Vi är sjukt trötta i fötterna efter att ha promenerat konstant i 5 timmar och promenerar tillbaka till phanteon för att käka lunch på en av restaurangerna där. Spagetti med fricadeller! Väldigt gott och fötterna njöt av en välbehövlig paus! Strosade vidare hemmåt, stannar till och köper varsin italiensk glass! Utsökt! Fötterna värker och huvudet bultar och Tobbe utbrister - jag har tappat hotell nyckeln! Suck!! Det blir en rolig kostnad tänkte jag, men va ska man göra! Väl på hotellet var det inga problem och vi behövde inte betala ett korvöre. Phu!

En välbehövlig power nap innan vi begav oss ut för lite shopping. Hittade tyvärr inget så vi stannade till på en lite mysig restaurang och åt god italiensk pizza. Nu är vi tillbaka på hotellet igen efter en fullspäckad dag och det är dags att lägga sug på kudden för att orka med ännu en dag i rom! Sov gott.


Framme i rom

Rom välkomnar oss med sol och en värme som påminner om en kylig sommarkväll hemma i Sverige. Kl är bara halv fem på eftermiddagen men solen håller redan på att gå ner och färgar himlen orange. Vi hoppar på en buss in till termini central station och på vägen dit trycker vi nästan näsan mot fönstret för att hinna se så mycket som möjligt. Väl framme har vi redan kollat upp hur vi ska gå för att komma till hotellet, så vi strosar genast på i rätt riktning. Det är så spännande att komma till nya platser, fånga in nya intryck, vackra byggnader, känna de olika dofterna som är så speciella när man kommer utomlands. Jag är fascinerad samtidigt som man känner en osäkerhet krin hur den à nya staden fungerar. Trafiken är hetsig, men inte alls så som den är på andra ställen. På vår promenad går vi på stors gator med fina designer butiker och på små trånga gränder. Vi stannar till på ett ställe, nästintill ett hål i väggen och köper varsin pizzaslice. Tar väskan i ena handen, pizzan i andra och strosar vidare. Så mycket att titta på, så mycke folk och så får man inte glömma att parera väskan så man inte kör på någon på de trånga trottoarerna, Tobias gjorde det och farbron var inte allt för glad. Folkmassan tätnar, vi kommer knappt fram, varför är det så mycket folk!? Oj, där var visst spanska trappan! Vi slänger ett öga på den och vandrar vidare, bort från vimlet. Bättre att ta fram kameran imorgon och fota den i dagsljus. Det är redan mörkt och jag har händer à fulla och folkmassan får en nästan att känna lite panik. Bort här ifrån! Inte långt kvar till hotellet. Vi passerar vackra torg, vackra byggnader och över broar inna vi är framme. Vilse gick vi inte en endaste gång men det tog nog runt 1,5 timme att promenera. Men alla intryck gjorde att promenaden gick i fasande fart. Vi är helt slut när vi kommer till hotellet och vi som precis har kommit. Vila en snabbis innan vi ge oss ut för lite middag. Än så länge gillar jag rom! Med lite mat i magen är det redan dags för att sova. Tobbe har redan somnat. Nu laddar vi med sömn så vi är redo för en fullspäckad morgondag!


Mot Rom

Nu är det november och äntligen dags för oss att flyga söder ut. En helg i Rom väntar och det ska bli otroligt mysigt att få åka bort ensam med kärleken till en stad som verkar otroligt vacker. Just nu skiner solen i Rom och det är ca 19 grader när vi anländer. Hoppas ni får en fin helg, så ska jag försöka uppdatera er med lite bilder om wifi på hotellet tillåter :)

RSS 2.0