Shopping

Det blev lite shopping i saladan, men inte speciellt Thai billigt. Hittade denna underbara blusen och det gick bara att pruta ner den till 700 bath från 850. 700 bath = ca 150 kr vilket verkligen inte är dyrt men i thailändska mått är 700 bath mycket. Så jag väntade några timmar men kunde inte låta bli art gå tillbaka och köpa den. Det får bli mitt nyårs linne :) va tycker ni? Jag älskar ryggen! Fyndade även två par örhängen för 40 bath st= ca 20 kr :) så jag är nöjd!


Saladan

Nu har vi powernappat och nu ska vi snart åka in till saladan för lite civilisation :)


Lunch

Hej! Här på koh lanta är det lata dagar som gäller. Lungt ställe med alldeles för mycket svenskar enligt vår smak, vi längtar alla tillbaka till myskänslan som infann sig på koh lipe. Stränderna här är vackra men inte fullt så vackra som på koh lipe ;) idag har hettan varit olidlig och större delen av dagen har spenderats i havet och i skuggan under palmerna. Till lunch blev det pad Thai och sedan en mangoshake :) nu blir det en liten powernap så vi orkar med kvällen :) puss på er


Kow klow beach eller va den heter


Lantas lodge

Här har nu vårt nya boende som ligger precis vid vattnet :) för 240 kr kan man bo hyffsat vra


Sanom beach

Idag gick vi över bambubroar till en underbar liten strand som heter sanom beach. Paradiset! Det är sjukt att den ena stranden r vackrare än den andra. Vi bosätter oss nog här p koh lipe


God jul


Fire show

På kvällen var tanken att vi skulle kolla på film, men kvaliteten var kass så vi gick ner på stranden och kikade på fire show på pattaya beach. Mysigt värre


Bgu na

Här har ni vårt hotell


Koh lipe

En liten update! Nu är vi på koh lipe. Lång resa men väl värt det! Ett paradis olikt något annat. Nu kopplar vi av med en is latte på en mysig bar med wifi! Kunde inte ha de bättre. Kärlek till er.


Dan före dan före flygaredan...

Jag har en känsla i kroppen av lugn. Men samtidigt en känsla av stress. En bra, upprymmande och pirrig stress.
Igår blev jag klar med alla skolsaker som måste göras innan avresa och det känns så otroligt skönt! När jag kommer hem igen väntar en hektisk sista vecka på kursen men de tänker jag inte ta itu med fören jag kommer hem. De enda plugg jag behöver göra på resan är att läsa två böcker, varav en är en skönlitterär självbiografi av en kvinna som lever med Asperger och verkar super bra! Läsa på stranden kommer man juh ändå göra så det ser jag inte som någon större börda. Igår tvättades allt och jag har nästintill packat klart resväskan. Känns som jag har alldelles för mycket med mig som vanligt, så får se om jag sållar ut något i sista stund ;)

Idag har jag en föreläsning i skolan och efter det kommer kära vänner hem på lite glögg å pepparkakor. Måste juh hinna ses och säga god jul innan man lämnar landet :)

Såhär mysigt hade vi det förra julen, med mycket snö!


Tisdag

Idag är det visst lucia insåg jag efter att ha läst folks uppdateringar på facebook. Jag har ingen julkänsla för fem öre i år, men det har väl delvis med att göra med att jag inte orkat sätta upp några julsaker hemma i lägenheten. Inte ens en liten adventsljusstake! Vädret bidrar inte heller till någon vidare julstämning måste jag erkänna. Men den årliga adventsfikan hos farmor har jag varit på och fått lite julstämning och vi fick lite julmat hemma hos Tobias mamma i lördags. Knaprat på några pepparkakor har jag juh med förståss och bakat julgodis, men ändå finns ingen julkänsla. Är nog för att det enda jag tänker på är resan nu. Tjötigt för er att lyssna på jag vet, men nu har man längtat ända sedan vi bokade i mars och nu, på lördag, bär det äntligen av. Så mycket som ska fixas, köpas, räkningar som ska betalas innan man åker, julklappar som ska köpas, pengar ska växlas, väskan ska packas, tvätten ska tvättas, plugg som ska göras, saker som ska fixas för vår lilla Gizmo som ska få flytta in hos Emelie och Cissi medans vi är borta. Ja jag har en del att stå i tills vi ska åka, men sen är det total semester i tre veckor. På väderkartan ser inte vädret någe vidare ut i Krabi när vi anländer, regn och regn. Men det är iaf varmare där än här. Nä nu har jag tjötet färdigt, måste plugga vidare inför dagens litteraturseminarium!


Manetskydd

Hejsan alla fina!
Idag har jag tilbringat några timmar i skolan med en väldigt bra föreläsning om AKK(alternativ kompliterande kommunikation). Därefter styrde jag mina steg mot apoteket. Hade nämnligen fått nys om att det finns en solskydsfaktor som även innehåller ett skydd så man inte bränner sig på maneter! Det ska även fungera mot de otroligt giftiga kubmaneterna i Thailand! Även om det inte ger ett garanterat 100% skydd så skyddar det om man är noga med att smörja in sig. Igår när jag inte kunde sova och låg och funderade på både det ena och det andra hamnade tankarna på just dessa små farliga varelser och juh mer jag tänkte på det destomer orolig blev jag att tänk om man skulle bränna sig?! Har aldrig någonsin ens sett en manet i Thailand men men har ju hört om några dödsfall där folk har brännt sig på den såkallade Kubmaneten. Nu slipper jag iaf oroa mig, men de känns som att man börjar bli gamal när man börjar oroa sig för sånna saker som man inte gjort innan, eller är det normalt? haha.


Torsdag=redovisningsdag

Hej kära vänner!
Idag ska jag beta av ännu två måste-göra-innan-jag-åker saker. Redovisningen i skolan, konstigt nog är jag inte ett dugg nervös, vilket jag nästan börjar oroa mig lite för istället. Jag känner just nu att jag vill bara ha de överstökat så jag kan beta av nästa måste-göra grej. Men efter redovisningen är det inte många skolgrejer kvar innan jag åker. 2 st för att vara exakt, sedan kan jag ta semester! Så gött ska de bli. Efter redovisningen belönar jag mig med ett besök hos frissan som är den andra måste-göra grejen. Jag måste juh vara fin i håret när jag säger Sawadee Kaaa till thailändarna ;) Lättare med nyklippt och lite kortare hår me när man springer upp å ner i badet hela dagarna. Får se om det kanske kommer upp någon bild på resultatet senare om jag hinner.

Hoppas ni får en fin dag mina fina!


Födelsedags firande

I söndags blev älsklingen 28 bast och det firade vi med pannkakstårta! Ett par Bruce Springsteen biljetter fick han i present så nu ser jag fram emot sommaren :)


Vg på kursen!

Igår var jag lite stressad efter informationen ang vårens kurser och kände en klump i magen inför allt som väntar, men så gick jag in för att kika om kursbetyget kommit in. Jehooooo jag fick ett VG! Känns oerhört bra!! Och humöret vände snabbt igen. Nu är jag glad och glömde genast bort den där dumma stressen :)
Första december....

Jag säger det så ofta men jag kan inte förstå att tiden går så fort! Nu har snart två veckors praktik passerat och det är snart helg igen! Sen är det två skolveckor kvar innan vi sticker till värmen och de dagarna kommer passera lika fort, då de även ska fyllas med födelsedagskalas och förtidiga julaftnar.


RSS 2.0