Vem kan det vara?


Kan inte låta bli...

Med risk för att tråka ut er med alla kattbilder, men jag kan inte låta bli att lägga upp dem för han är juh så fin! Snart är han inte så liten längre!


Le petit café

I söndags blev det frukost med fina vänner på le petit café i mysiga Haga. En underbart god frukost bestående av fralla, blåbärsscones, smoothie, ägg, kaffe och youghurt med massa gott på! Kan varmt rekomenderas.


Blogg.se app

Äntligen har blogg.se appen kommit! Nu slipper man böka med att lägga in iphone bilderna på datorn för att lägga in dem på bloggen.

Idag har vi haft Google docs sem i basgruppen. Flöt på bra så nu är vi klara. Nu ligger jag och gizmo och njuter av solens strålar i soffan i väntan på att Hanna och Kicki kommer på besök :)


Vår nya familjemedlem...

I lördags hämtade vi hem vår underbart söta lilla Gizmo! En busig liten krabat som hela tiden vill ha närhet och mysa brevid. Två sekunder senare är ha nhögt och lågt och det bästa som finns är att jaga sin egen svans! Det gan han göra om och om igen tills han är så trött att han däckar en stund. Var som en stolt mor när han gick på låndan första gången. Han gick runt och nosade överallt och visste inte vart han skulle ta vägen. -Behöver du kissa Gizmo? -mjaaaau, svarade Gizmo och nosade sig in till lådan! Så duktig! Kommer stortrivas med vårt lilla charmtroll i lägenheten och till och med Tobias som inte är ett stort fan av katter har smält för lilla Gizmo.


Josefiiiiin....

Idag har jag gjort allt annat än att plugga! Letat runt på blocket efter roliga grejer, bakat croissanter och så blev det denhär lilla illustrationen några timmar i photoshop :) Tycker denna bilden från midsommar va så fin och vart sjukt kul att göra om till en tecknad bild. Provade ett nytt sätt utan konturer som jag brukar göra och det blev väl helt okej.? :) Lite finjusteringar å så kvar men de orkar jag inte nu för fingrar och armar somnar efter några timmar med ritplattan :) Puss!Höstmys


Iphone bilder

Blev lite inspirerad av min fina vänn Josefin när hon tömde iphonen på bilder :) Så nu har jag lagt in alla bilder från telefonen och har har ni ett litet smakprov.
Dagens insikt...

Jag är beroende av min iphone! Ingenting fungerar när nätet på den har varit av under en vecka! Jag kan inte kolla när bussen ska komma med min vasttrafik app! Jag kan inte se vilken resväg som går snabbast när den ena vagnen är sen! Jag kan inte ta emot sms via watsapp eller boka in mig på ett träningspass! Jag kan inte gå in på portalen och kolla schemat! Skrämmande att man skaffat sig ett behov av att hela tiden ha uppkoppling till internet för att vardagen smidigt ska flyta på! Tacka vet jag när allt fanns på papper!

Det där med att plugga...

Ja nu har man gått i skolan i snart en vecka och det har varit en lugn start på terminen. Jag börjar landa i allt virrvarr om ny information om kursen, litteratur och kommande uppgifter som ska göras. Måste säga att det känns skönt att vara tillbaka och få njuta av sovmornar! Idag vaknade jag vid halv 11, vilket knappt har hänt under hela sommaren! Kommit igång med träningen denna veckan med och jag märker verkligen att jag saknat att träna. Skönt att komma tillbaka till sina rutiner. Idag har jag suttit helt uppslukad av kurslitteraturen, tro det eller ej, men har läst en bok som jag inte kunde slita mig ifrån. Åkes bok, som handlar om en pojk som växer upp på 30 talet, får engelska sjukan och därefter klassas som utvecklingsstörd. Flyttas till en anstalt för utvecklingsstörda utan att ens få en förklaring om varför han förts dit och tvingas leva där utan föräldar och syskon från det att han är 8 år. Sedan får man följa hans gripande liv och hur han tillslut lyckas ta sig därifrån. EN sann historia som jag kan rekomendera alla att läsa även om man inte pluggar specialpedagogik!

Nej nu är det dags för lunch! Hoppas ni får en fin dag.

Platser på kartan

Att planera inför en resa är halva nöjet med att åka iväg. Vart ska man bo, vilka platser ska man besöka? Vi har planer på att besöka södra thailands små öar Koh Mook och Koh Lipe och jag kan inte annat än längta när man ser dessa bilder. Så vackert!


Bild från Koh mook


Bild från Koh lipe


September smyger sig på

Sommaren har passarat snabbare än någonsin och man säger det varje år, men förstår inte var tiden tog vägen. Strax bär det av till Pedagogen för start av den nya kursen. Ena delen av mig känner sig taggad inför en ny termin, medans den andra är bitter över att sommaren redan är över. Men hösten kommer närmare och jag känner mig mer och mer redo för at byta ut sommargarderoben mot lite mysiga höstkläder.


Bild från förra året i september


RSS 2.0