Lägenhetsvisning

Idag har vi varit på lägenhetsvisning i Björkekärr. En tre på 62 kvm som är i mycket stort behov av renovering. Verkligen allt måste rivas ut. Tapeterna satt knappt kvar på väggarna. Men vi ser mycket bra möjligheter i lägenheten och vi är lite sugna på att ta oss an detta renoveringsobjekt. Priset på lägenheten är väldigt bra och hyran är lägre än den vi har nu. Det var bara tre stycken på visingen idag och imorgon har de ytterligare en lunchvisning, men eftersom den är i behov av renovering känns det inte som att så många vart intresserade. Men förhoppningsvis kan man få den billigt och renovera den precis som man vill ha den och bo där i några är innan man kanske flyttar till hus. Då kanske man gör en liten förtjänst på det hela me om man har tur. Imorgon eller på onsdag börjar budgivningen, så vi får se då om vi ger oss in i leken eller inte :)

Första jobbintervjun

Igår var jag på min första jobbintervju. En gruppintervju. Har aldrig varit på en gruppintervju innan och det kändes lite skrämmande att inte veta upplägget. Träffade en annan tjej från utbildningen som också skulle dit och det var lite skönt att ha något bekant ansikte där. Först fick man ställa sig upp inför 17 sökande och ca 8 förskolechefer och presentera sig själv ltie kort. Där efetr delades vi in i mindre grupper och fick en gruppuppgift att lösa. Vi skulle låtsas sitta i ett arbetslag och diskutera uppgiften medans två chefer observerade oss. Efter 40 minuter fick vi avbryta och de ställde ca 2 frågor till varje person. Sedan var intervjun över. Det var ett väldigt avslappnat klimat med denna typen av intervju men det är helt omöjligt att avgöraom det gick bra eller inte. Men det kändes ändå helt okej. Nästa steg är att de går igenom de vi sagt och genom sina observationer och våra önskemål försöka placera oss där vi skulle passa. Då kommer man till ytterligare en intervju/besök på den förskolan. Spännande att vara inne i processen och det känns lite overkligt att man faktiskt är på g med jobbsökandet på allvar.


Varbergs kurort igen :)

Tobias och jag kände behovet av att komma bort lite eftersom det inte blev något besök på landet över påsk. Passande nog fick Tobias ett mail från Varbergs kurort, som hade ett 24 timmars erbjudande, där man kunde boka en natt för 500 kr för oss båda. Så vi slog till. Fick lägga till lite för att få tillgång till Spa:t men blev 890 för hela kalaset för oss båda vilket är helt okej för en härlig dag tillsammans på mysiga Varbergs kurort. Vi har varit där två gånger innan och bott i svit i den gamla delen som var i storlek med vår lägenhet och den andra gången bode vi i den nya byggnaden som var modernt och fint inredd. Undra vad vi får för rum denna gången? :) Nu har vi iaf något litet att se fram emot och jag längtar!

Underbara dag!

Vilken dag det har varit. Den började som vilken dag som helst, med lite nervositet för Gizmos kastrering då förstås. Tobias lämnade in Gizmo i morse och han fick stanna på smådjursakuten några timmar. Jag spenderade förmiddagen i skolan tillsammans med Hanna, men gav upp vid 2 tiden och åkte hem. Under gårdagen ringde ett okänt nummer upp mig medans jag varit och tränade, men när träningen var slut var klockan för mycket så det var ingen som svarade. Kollade upp nummret och det visade sig vara från Partille där jag sökt jobb. Så efter skolan idag ringde jag upp nummret men det var tyvärr inget svar, så jag pratade in ett meddelande och väntade på att de skulle ringa upp. Plötsligt ringer telefonen, jag svarar i tro om att det är Partille som ringer, men möts av en röst som säger att de ringer från en förskola i Haga, en annan förskola jag sökt jobb på. De är väldigt intresserade och vi bokar in en tid för intervju. Vilken lycka! Bara 30 minuter senare ringer de från Partille och även de är intresserade och vill att jag ska komma på intervju. Hurra! Så glad! Även om det "bara" är intervju så är det kul att man ens får komma på intervju.
Sedan kommer min söta gizmo hem och mår bra efter sin lilla operation och jag går in och kollar på universitetets hemsida och betygen för förra kursen har kommit in. VG på den!!! HURRA IGEN! Kan inte säga annat än att det har varit en helt kanonbra dag!
Pöss på er!!!

Påsken över...

Det har varit en helt udnerbart skön påskhelg. Det vi har gjort hela helgen är att äta, äta och äta lite mer. Men vad är påsken utan god mat och alldeles för mycket godis? Det var skönt med lite ledighet men nu är man tillbaka i skolan och jobbar på c-uppsatsen. Det går sakta men säkert framåt och vi är ett mycket bra team!
Under helgen fick vi mersmak på semester och vi började kika på lite resor inför den kommande vintern. Det hade juh varit så skönt att åka iväg i år igen och vintern går så mycket snabbare när man får åka till värmen. Denna gången är vi lite nyfikna på dominikanska republiken eller kanske mexico? Än så länge är det bara drömmar men det hade varit skönt att komma bort. Lite svårt att planera någonting nu när man inte vet hur det blir med jobb osv, så vi får väl fortsätta att drömma ett slag till.

Påsk? Pyssel :)

Besökte pappas jobb idag och det blev lite pyssel. Har underat de sista dagarna kring detta projektet och det blev precis som jag tänkte mig :) Super nöjd! Fick rota i lite lådor för att hitta materialet. Sedan var det bara fram med sprayflaskan!

Gizmo vs penslar

Haha är inte vår katt underbar ??


Husvisning

Jag har längtat så efter denna dagen. Husvisningsdagen!! Vi har kikat på ett hus i fräntorp som jag verkligen verkligen ville ha. Det var superfint och total renoverat, så vi åkte dit idag för att kika på det. Första intrycket av det var: Åhhh, va fint! Men efter lite inspektion vände magkänslan. Det var mycket saker som var halvdant gjort och när vi läste besiktningspapprena förvärrades det. Det hade varit fukt i taket som vart åtgärdat, men det kan återkomma. Det var fukt i grunden och bakfall i ett nylagt badrum. Så utseendemässigt var det jätte fint, men bakom den fina ytan fanns det en del brister som kan leda till stora kostnader i framtiden. SÅ trolen blir det inget hus för oss denna gången, men det kommer fler hus.

Brand på pappas jobb...

Imorse när jag vaknade började jag med att läsa aftonbladet på mobilen. "Stor brand i centrala göteborg". Fick in och kikade och det visar sig att branden är i samma uppgång där pappa har sitt företag! Ringde pappa för att kolla läget och det visar sig vara i samma uppgång som pappas lokaler, uppe på vinden. Dick på motsatt sida av deras lokal. Så lokalerna mitt emot pappas är helt vattenskadade av allt vatten de använt för att släcka elden! Vilken tur de hade för hade det varit vinden ovanför deras lokaler hade de trolgen blivit drabbade hårt. Tänk om alla deras maskiner, material och lokaler m.m. hade blivit vattenskadade? Nu har de juh massa att gör apå företaget me så det hade inte varit bra. Jag är iaf glad att de hade turen med sig och slapp det värsta. Emelie var där tidigare idag och tog ett kort! Det såg ut som ett slagfält av all bröte.

Arbetet är i rullning...

Dagen har vi spenderat på pedagogen i en hög av litteratur! Arbetet rullar på ganska bra och inledningen, syfte och frågeställning börjar få form och det känns som att vi har fått en bra start. Nu när klockan närmar sig 16.00 börjar vi bli något sega i skallen och det är dags att lägga ner för dagen. Nu sticker jag och Hanna och tränar lite aerobicstyrka för att fylla oss med lite ny energi och göra oss av med lite gammal! Imorgon blir det åter en dag med plugg och sedan ska jag och Tobias på husvisning! Spännande!!

RSS 2.0