Fem år med kärleken

Idag har jag och min fina Tobias varit tillsammans i fem år! De fem bästa i hela mitt liv och det finns ingen som gör mig lika lycklig! Dagen till ära har Tobias planerat någonting och i detta nu sitter vi i bilen och jag har inte den blekaste aning om vart vi är påväg! Spännande! Får se vad han har för bus för sig! Pöss


Resö

Det blev en liten trip till Resö över natten tillsammans med Tobbe och Tessan. Mys med korvgrillning och jordgubbstårta, promenader, kubb och kortspel och räkmiddag. Vädret var på vår sida och efter dagen var vi alla röda om kinderna. Härligt!
 

Parga dag 6

Denna dag steg vi upp tidigt på morgonen för att åka på utflykt som kallades för Myter och Orakel. En riktigt lyckad utflykt, som var värd varenda krona. Först fick vi slussas iväg till gamla ruiner, som enligt myten var vägen ner till Hades och dödsriket. Vi blev guidade runt och fick höra lite historia bakom ruinerna. Sedan åkte vi vidare mot floden Styx. Floden där Akilles, enligt mytologin är döpt och även den floden där de dödas kroppar får färdas på till Hades i dödsriket. Vi fick köpt specialla vatten/klätterskor så att vi kunde vandra i floden tillsammans med en guide. Vattnet var fantastiskt och turkost, tyvärr syns det inte lika mycket på bilderna, och eftersom vi var tvugna att gå och simma om vart annat, hade vi inte möjlighet att ta med sig kameran på vägen. Otroligt tråkigt för det var helt otroligt vackert. Turkost vatten och bergväggar som reste sig mot höga höjder längst med floden. Vattnet var bara 15 grader, vilket var lite kyligt till en början, men det svalkade gött i den 40 gradiga hettan. Allt eftersom vi vandrade i floden blev vattnet lite varmare ju längre upp vi vandrade. Vi gick uppför i en timma tills vi kom till slutdestinationen som var en fantastisk vacker gammal stenbro som ledde över floden. Sedan var den en timma tillbaka och vi var helt slut i kroppen när vi kom tillbaka till lägret. En superlyckad utflykt!
 
På kvällen besökte vi en fantastisk restaurang uppe på toppen, med vackrast utsikt i Parga. När vi kom dit, efter en svettig tur uppför berget frågade dem om vi hade bokat bord. Det hade vi inte gjort såvi var lite oroliga att vi inte skulle få plats, men hovmästarn leder oss genom restaurangen ut till de bästa platserna på hela stället. Längst ut i ena hörnet, hängandes ut över klipporna. Helt fantastiskt! Parga är en stad i romantikens tecken måste jag säga.
 
 

Parga dag 5

Likt alla andra dagar, blev denna en dag på stranden, Valtos Beach igen. Kvällen spenderade vi på en Italiensk resturang och åt utsökt pasta! Mums! Sedan blev det en liten promenad i Pargas mysiga gränder(har kort därifrån men alla är "stående" och har fortfarande inte fått bukt på problemet) och sedan en avstickare till ett Fish Spa för att jag å syrran skulle få fina fötter. Oj va lena och fina dem blev! Skön känsla!
 

Parga dag 4

Dag fyra bestämde vi oss för att åka till en annan strand som låg ca tre km från Parga. Med båt skulle det kosta 8 euro per person, men vi fick tag på en taxi och tog oss dit och tillbaka för 14 euro för alla fyra. Vilket kap vi gjorde där. Lichnos beach hade den resesäljare vi köpte resan av rekomenderat och sa att det var en helt fantastisk strand, så förväntningarna var höga. Stranden var fin, med småsten till strand istället för de lite större klapperstenarna, men den var absolut inget speciellt. Vattnet var lite grumligare där än på de andra stränderna, men vi njöt av ytterligare en dag i solen och bad i mängder.
 
Kvällens middag åt vi på ett ställe som hette Villa Rosa. Det blev Mixed Grill på Tobias begäran och maten var kanongod. Till middag var det även underhållning med grekisk dans och sång.
 

Parga dag 3

Dag 3 blev det samma strand som föregående dag och såklart sol och bad i mängder. Underbart att bara koppla av och njuta  av värmen och lugnet med en bra bok under parasollet. På kvällen besökte vi en restaurang som hette Romantica som låg på slutningen ner mot Valtos beach. Underbar utsikt, utsökt mat och en vacker solnedgång. Kan det bli mer romatiskt? ;) Man kan sse den på andra bilden här nedan. Efter maten gick vi en promenad in i borgen som ligger uppe på berget och kikade ut över Parga stad. DÄrefter stannade vi till på Blue bar och tog oss var sin drink.
 

Parga dag 2

Dag två var vi sugna på att prova den andra stranden i Parga, så efter lite frukost strosade Tobias och jag iväg. Spännande promenad genom Parga stad och upp över berget för att på toppen mötas av en underbar utsikt över Valtos Beach. Svetten lackade och det blev många dopp i värmen. Vi kalasade på världens största donut på stranden, innan det blev dags för promenad till Parga stad för lite lunch och sedan väntade den dagliga power napen när vi kom tillbaka till hotellet. Jag har problem med att lägga upp "stående" bilder :( Dem lägger sig ner, ska försöka fixa det, men än så länge får ni nöja er med dessa :)
 
D
 

Hemma från Parga (Bilder del 1)

Vi har haft en helt underbar vecka i vackra Parga! 35-40 grader hela veckan och inte ett moln har synts till på himlen. Vi har njutit av vackra stränder, god mat, promenader längst Pargas mysiga gränder och middagar på mysiga tavernor, goda drinkar och trevligt sällskap! Lägger upp lite bilder i stöten från Parga eftersom det blivit en del bilder. Här har ni från första dagen... Vi anlände vid 12 tiden på dagen och det blev några timmar på stranden, innan vi utforskade Parga stad och dess härliga strandpromenad, med massvis av mysiga resturanger och mindre barer. Inte så mycket bilder från denna dagen, men några får ni iaf :)
 

Vädret i parga!

I övermorgon åker vi till Grekland, Parga. Det ska bli så himla skönt att komma till värmen! Dock är det kanske lite väl varmt just nu, på måndag när vi kommer ska det vara 37 grader! Jag är inte bitter :)


Semester!

Det känns oerhört skönt att vakna upp och inse att man har semester! Vaknade kl 8 av mig själv och var pigg som en mört, men bara tanken på att jag kan ligga kvar om jag vill är helt underbart! Igår efter jobbet mötte jag upp Hanna för en liten sväng på stan. När det började regna hade vi precis funnit skydd under tak på en uteservering för lite sushimiddag. Mums! Mätta i magen kände vi ändå lite sug för att fira semestern med ett glas vin, trots regnet. Vi tog oss till närmsta uteservering eftersom vi inte hade något paraply. Condecos uteservering var praktiskt taget tom så med var sitt glas rose satt vi under parasollen medans regnet blev mer och mer intensivt! Ett hällregn likt den thailändska monsunen och vi skrattade ikapp åt folket som sprang i panik för att söka skydd. Väldigt mysigt och jag var inte bitter en sekund över att semestern inleddes med skyfall. Sedan åkte jag hemåt och slog på crazy, stupid love och bädda ner mig i soffan med en skål med glass med chokladsås. Underbar kväll!


RSS 2.0