Rom - dag 2

Vaknar efter en god natts sömn, men är konstigt nog minst lika trött som när vi gick och lade oss. Kl 8 på morgonen gick vi ner till frukostbuffen. Mycket att välja på och jätte gott! Tobias var mest nöjd över utbudet av delikatesser och tryckte i sig donuts, wienerbröd och croiassanter! Efter en dusch tog vi på promenadsugens för att göra stan. Första anhalt - spanska trappan! Härligt väder ute och efter tio minuters promenad åkte jackan av och jag kunde gå i linne utan att frysa! Nice! Spanska trappan var vacker och det var inte alls lika mycket folk som förgående dag. En promenad upp för trapporna, spana på utsikten och ner igen. Vi promenerade mot nästa stop - fontana di trevi! In på små gator i trånga gränder och mitt i allt tätnade folkmassan och fontana di trevi dök upp på en liten bakgård nästan. Otroligt vacker fontän och jag kan inte sluta förundras över hur lång tid det måste tagit att hacka ut de där! Lika så med nästa sevärdhet som låg ett stenkast där ifrån - Phanteon( osäker på stavningen). Jag förstår inte hur de lyckades bygga sådana byggnader på den tiden!? Och varför bygger man inte lika vackra byggnader idag!? Stan är otroligt mysig och vart man än går så dyker det upp nån sevärdhet som man måste fota. Hälften vet man knappt vad det är, men dem är vackra! Vi såg en massa andra saker på vägen men de orkar jag inte skriva om just nu. Det som jag sett fram mest emot var självklart colosseum! Åter igen blir jag fascinerad krig arkitekturen och storleken, men störs lite av den otroliga folkmassa som rör sig här! Det var bara att ställa sig i den flera hundra meter långa kön för att komma in. En timma senare var vi äntligen inne! Vilken byggnad och tänk att gladiatorerna har gått på denna mark för länge länge sedan!

Vi är sjukt trötta i fötterna efter att ha promenerat konstant i 5 timmar och promenerar tillbaka till phanteon för att käka lunch på en av restaurangerna där. Spagetti med fricadeller! Väldigt gott och fötterna njöt av en välbehövlig paus! Strosade vidare hemmåt, stannar till och köper varsin italiensk glass! Utsökt! Fötterna värker och huvudet bultar och Tobbe utbrister - jag har tappat hotell nyckeln! Suck!! Det blir en rolig kostnad tänkte jag, men va ska man göra! Väl på hotellet var det inga problem och vi behövde inte betala ett korvöre. Phu!

En välbehövlig power nap innan vi begav oss ut för lite shopping. Hittade tyvärr inget så vi stannade till på en lite mysig restaurang och åt god italiensk pizza. Nu är vi tillbaka på hotellet igen efter en fullspäckad dag och det är dags att lägga sug på kudden för att orka med ännu en dag i rom! Sov gott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0