Koh Lipe, Sunrise beach

Efter några dagar i Krabi var det dags att bege sig mot Koh Lipe, en liten underbar ö i södra Thailand. Vi hade två alternativ. Speedboat, 6 timmar för 1900 bath, eller minibus 3 timmar+ speedboat 2 timmar för 850 bath. Det blev det sistnämnda och vi fick tränga in oss 12 turister i en liten minibuss. Trångt med alldeles för lite plats för benen, men båtturen gick galant. Vilket paradis vi hamnade i efter lite bökig logistik. Det var väl värt det! En ö med otroligt vackra, kritvita stränder, kristallklart vatten och riktig mysfaktor!

Vårt hotell hette Bu-gna resort och jag har ingenting att klaga på. Fina rum, perfekt läge ett stenkast från stranden och nära Koh lipes Walking street.Dag 2 på Koh lipe, tog vi med oss badkläder för att utforska ön till fots. En promenad längst med huvudgatan till andra sidan ön för att besöka Sunrise Beach. En underbar, nästintill folktom strand, med sand vit som snö. Här var det verkligen inte långgrundt så Tobias kunde i princip dyka från strandkanten. Här såg vi även två stycken brännmaneter som Tobias nästan dök ner på! Har aldrig stött på maneter i Thailand innan, men efter lite googlande kom vi fram till att det inte var de dödliga kubmaneterna! Tur! Efter några timmars sol och bad, traskade vi upp till mountain resort för att kika på utsikten och njuta av lite lunch. Kan man få en vackrare utsikt?

På kvällen tittade vi på film på en mysig restaurang på gågatan som hade filmvisning varje kväll och därefter blev det några drinkar, som var några av det godaste drinkarna jag druckit! Billiga var de me! 100 bath st! SÅ det blev Mojito och Maithai för hela slanten :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0