Halv åtta hos mig
Igår var det dags för premiärkvällen för halv åtta hos mig och jag hade en mycket trevlig kväll med mina fina vänner :)
Till förrätt serverades Honungsmelon och färskostfylld prosciutto
8 rullar
250 g Arla Köket Kesella kvarg
3 dl tärnad honungsmelon
8 stora skivor prosciutto
2 dl rucolasallad
1/2 dl rostade pinjekärnor
Gör såhär
Blanda kvarg och melontärningar. Fördela blandningen på skinkskivorna och rulla ihop. Lägg rucolasalladen på ett fat och rullarna ovanpå. Strö över pinjekärnor.
Till varmrätt blev det fläskfiletgryta med kryddstark korv
Ingredienser
500 g fläskfilé
2 kryddstarka korvar à 60 g (max 10 % fett)
2 tsk flytande margarin
1 dl syltlök
1 dl oliver (urkärnade)
2 röda paprikor
8-10 färska champinjoner
1/2 dl ättiksgurka
3-4 dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde (max 7 % fett)
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
salt
peppar
Gör såhär:
Skär korv och filé i skivor. Bryn korv i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna och bryn filén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet. Tillsätt syltlök, delade oliver, hackad gurka och strimlad paprika. Slå på buljong och grädde, koka ca 10 minuter. Skär champinjoner och majs i mindre bitar, blanda ner det och korven och låt allt bli varmt. Servera med ris och sallad.
Efterrätt: Hemmagjord chokladmousse med smak av apelsin.
Ingredienser
2 dl Arla Ko vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad
1/2 apelsin
Fritt val av bär
Gör såhär
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Pressa i saft från apelsinen i grädden och riv i apelsinskal, ju mer skal desto mer apelsinsmak. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
Till förrätt serverades Honungsmelon och färskostfylld prosciutto
8 rullar
250 g Arla Köket Kesella kvarg
3 dl tärnad honungsmelon
8 stora skivor prosciutto
2 dl rucolasallad
1/2 dl rostade pinjekärnor
Gör såhär
Blanda kvarg och melontärningar. Fördela blandningen på skinkskivorna och rulla ihop. Lägg rucolasalladen på ett fat och rullarna ovanpå. Strö över pinjekärnor.
Till varmrätt blev det fläskfiletgryta med kryddstark korv
Ingredienser
500 g fläskfilé
2 kryddstarka korvar à 60 g (max 10 % fett)
2 tsk flytande margarin
1 dl syltlök
1 dl oliver (urkärnade)
2 röda paprikor
8-10 färska champinjoner
1/2 dl ättiksgurka
3-4 dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde (max 7 % fett)
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
salt
peppar
Gör såhär:
Skär korv och filé i skivor. Bryn korv i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna och bryn filén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet. Tillsätt syltlök, delade oliver, hackad gurka och strimlad paprika. Slå på buljong och grädde, koka ca 10 minuter. Skär champinjoner och majs i mindre bitar, blanda ner det och korven och låt allt bli varmt. Servera med ris och sallad.
Efterrätt: Hemmagjord chokladmousse med smak av apelsin.
Ingredienser
2 dl Arla Ko vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad
1/2 apelsin
Fritt val av bär
Gör såhär
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Pressa i saft från apelsinen i grädden och riv i apelsinskal, ju mer skal desto mer apelsinsmak. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen minst en timme.
Kommentarer
Postat av: Josefin
Mmmmm gott var det!! Blev genast väldigt hungrig! 10/10 möjliga!
Postat av: Carl
Gjorde fläskfiletgrytan - super!
Kanske särskilt m.h.a. chilipulvret som jag skvätte över.
Trackback