Ljushårig VS mörkhårig!



Satt och kollad epå gamla bilder å jag har ändrat lite hårfärg till och från!

LJUSHÅRIG ELLER MÖRKHÅRIG?



EN liten utgång!

Japp de stämmer det! Vi bestämde oss för att gå ut och ta ett glas vin ikväll, men planerna ändrades och det blir nog en liten utgång trots allt! Jag har inte varit ute sen den 5 september!!! Kan ni förstå det ?!Vad har hänt med den gamla party susanna?! Hehe...

Men ikväll ska de dansas! dansskorna på! slå klackarna i taket! Nu kör vi! ;)

Mer före/efter

Hej igen! Då var man åter tillbaka till photoshop och har redigerat ännu en bild på min lilla frida som jag hittade i gamla arkivet :) Tyckte den var så somrig och härlig så den ville jag förändra lit till det bättre :) Redigerade ljuset med hjälp av curves. Sedan Förstärkte jag färgerna med hjälp av verktyget selective color, vilket är en av mina favoritverktyg, SLutligen beskärde jag den lite för att få bort handuken? i hörnet. Ingen jätte förändring men bilden är mycket freshare och har itne den där grå dimman som lätt ligger över en bild :)





Före/Efter

Här kommer ännu en före efterbild jag gjort i photoshop. Denna är tagen innifrån ett tåg när vi var påväg till köpenhamn. Jag framhäver färgerna lite mer men om ni kikar ordentligt syns fönstret spegla sig från andra sidan tågkupen, nån som vet hur jag skulle kunna fixa till de på ett bra sätt? Tell me!! :)


Åhhh så trött

Jag är så himla trött idag så det är helt sjukt. Det gick bara inte att somna igår! Jag kanske har sovit ca en timma eller så... Var itne alls trött imorse när jag väl vaknade men de har allt kännts i kroppen att man itne fått tillräckligt med sömn, så nu harjag vilat lite på spikmattan/sängen och kanske är något piggare, för stunden iaf.
Ska snart iväg och veckohandla och jag borde egentligen städa samt öva på guitarren, men jag e så trött så jag får nog sitta ner i soffa nett tag innan ja tar tag i mig själv :P

Vad gör ni??

Californication

Sitter och tittar på tredjeavsnittet av californications tredje säsong. Det är verkligen en sjuk serie, men jäkligt rolig. Väldigt störd dock men för er som inte har någon serie att följa kan ja rekomendera den. Hank Moody och runkle är två galna män! Haha

Vad har ni för serier som ni följer?


Spikmatta!

Jag har länge funderat över att införskaffa en spikmatta och idag gjorde jag det! Syrran var inne i stan och skulle köpa en och så ahde de ett erbjudande ta två betala för en! Hur bra var inte det då, så det blev 290 kr för storlek large. Testade den precis och gud vilken konstig känsla! först gjorde de skitont, sedan blev man jätte varm och hela ryggen började pulsera och tillslut blev de så varmt att de nästan brändes! Men ändå skönt! Kikade på min rygg efteråt och den var alldelles röd och småprickig! Väldigt konstig känsla och man känner sig nästan lite snurrig såhär efteråt!

Får hoppas den gör någon nytta nu :)


Ny kamera???

Ja som ni vet gick juh min älskade kamera sönder och det kostar 2500 att laga den vilket känns lite onödigt när man kan få en ny för de pengarna eller vad säger ni? Jag vill juh hemst gärna ha en systemkamera, men samtidigt behöver man en mindra kamera som kan följa med en vart man än går! Kameran är för mig lika viktig som en mobiltelefon! Man vet aldrig när det kommer något fint man vill fotografera!

Så en kompaktkamera ska införskaffas innan jag får samla ihop till en system. Gillar canons digitalkameror väldigt mycket och jag funderar på två stycken olika

Den första är en 10 megapixels kamera och det räcker gott och väl! Den kostar 1800 på elgiganten (syrran vad har ni för pris på mediamarkt?? ) ;)


Sedan har vi en tolv megapixel som kostar 3200 på elgiganten (syrran?? pris?? ;)) Men jag behöver egentligen inte 12 megapixel eftersom jag ahr klarat mig såpass bra med en 6,5! Så det är kanske bättre att lägga ner lite mindr epengar och köpa den andra och spara lite pengar till systemkameran?? Har ni några erfarenheter av dessa två kameror??


Plugg belöning....

Blääää skrev ett inlägg men så råkade jag klicka bort de! Suck, skrev iaf att det blir en sväng till Le pain francais om en liten stund, för att möta upp Josefin! :) Det är alltid ett bra avbrott i pluggandet att åka dit, ta en kaffe och en god smörgås, tjöta lite så man får nya krafter för att sedan återgå till plugget. Perfekt att Le pain kommit till olskroken! Innan under gymnasietiden hängde vi alltid på Nk:s espresso house för de har juh så goda latte! Har ni några favorit cafe att rekomendera?`

Jag är iaf stolt över dagens plugg insatser! Och att jag ahr disiplin att gå upp kl 8 för att plugga! Efter cafet blir det till att fortsätta litegranna och kanske öva lite på guitarr med.

Vad gör ni annars idag? :)


Plugg dag!...

Idag är jag hemma från VFU:n för att skriva på min tenta, samt planera lite samlingar jag ska ha med barnen imorgon och på fredag! jag har verkligen grus i ögonen och dom vill inte öppna sig ordentligt! Kanske är bäst att vänta en halvtimma med att börja plugga, klockan ör juh bara kvart över 8 trots allt. Men lika bra att vara uppe i tid så man får saker och ting gjorda! Ska strax starta min dag med lite havregrynsgröt! Mums, sedan väntar skolböckerna och gittaren :P

slappis

Det blev inte mycket pluggande idag inte (förutom de roliga photoshopen då) men jag har kanske skrivit en fem rader eller dylikt :P tycker det var bra jobbat eftersom det ändå är två veckor kvar tills den ska var ainlämnad! Har inte jätte mycket kvar att skriva dock eftersom jag skrivit en och en halv sida nu och den ska vara på ca 2! Men imorgon ska jag allt sitta hela dagen och göra klart den!

Nu ska jag snart åka hem till päronen och käka middag tillsammans med lillasyster yster! Trevligt när man suttit hemma å ugglat i regnet hela dagen. Verkligen varit en såndär dag, man bara suttit ihopkurad under täcket dag! Ganska skönt!

Undra vad de blir för mat hemma??

Nää nu ska jag kika på gamla utomlandsbilder och drömma mig bort! Sugen på värme och sol! Igen... :P

Hihi

Hihi jaa efter att man kikar på photoshop kurserna får man lust att fixa och trixa med en massa bilder man har. Här jossan (hoppas de går bra att jag lägger upp denna bilden, säg till annars) :P Harjag fixat till ljuset lite och fixat till oss lite i ansiktet (veck under ögon, på haka, panna och även lagt på lite rouge hehe) och försökte ta bort gallret i bakgrunden, det blev dock inte så jätte snyggt men sedan tröttnade jag på att de inte blev hundra procent bra så de fick vara :P men lite roligt att kolla på före och efter bilder :)



Före


Efter :)


söndag

Det är söndag, det är regn ute, jag borde börja plugga, men åhhh har ingen lust! Jag pluggar iof nu, men min photoshop kurs är lite roligare än att skriva på skolgrejerna *suck* Det är sådär riktigt mysväder och iom att man har tjänat en timma idag, eftersom man ställt om till vintertid, så känns dagen redan jätte lång och klockan är bara 20 minuter över 12!  Det blir en dag under täcket, med photoshop ett tag till så får vi se om jag orkar sätta igång med att srkiva sedan.

Orkar inte skriva mer... segis... hörs sen pössen!

Praktik och plugg

Oj nu har jag missat att skriva här på några dagar. Mycket att göra mycket i huvudet och helt enkelt inte orkat blogga. Märker att höstmörkret börjat verka negativt på en. Man börjar bli tröttare och det är segt att gå upp på morgonen jämfört mot när det var ljust när man vaknade. Men jag har belönat mig själv lite i veckan och jag har shoppat två klänningar och ett linne :P Jag som inte behöver klänningar :D

Har lyckats plugga en del efter att jag kommit hem från praktiken me och det känndes super gött :) Lite mindre att göra resten av dagarna :) Har min och Mikaelas lilla London resa som sporre :) Plugga nu, ha de kul sen helt enkelt hehe.

Nää nu ska de sovas så man orkar upp till praktiken imån igen...

pöss!

Före/Efter

Nu sitter jag och kikar lite på mina digitalafotokurs videos och samtidigt sitter jag och pillar lite i photoshop under tiden han pratar. Hittade en gammal äppelbild som jag ändrade lite. Här får ni före och efter bilderna :) Va tycks? Lite skillnad va? :)

Före




Efter


Höstpromenad & Framkallning


Nu har man tagit en härlig höst promenad i det fina vädret med älsklingen. En sväng runt härlanda tjärn såklart. Nära och bra! Hade tagit med oss lite kaffe som vi tänkte avnjuta i solen någonstans, men under promenadens gång utbrister Tobbe - Stängde du av kaffekokaren?! Tobbe är alltid så nojig när det gäller kaffekokaren och spisen haha, men denna gången fick han mig faktiskt att bli lite orolig för jag kunde inte minnas att jag stängde av den. Ingen ro i kroppen och vi fick hoppa över kaffen och åka hem och kolla ifall den var avstängd haha. Självklart var den de! Men vi kom på den fina iden att sätta oss här utanför istället, så vi fick oss lite kaffe ute i solen trots allt :)

Nu har jag fixat till lite foton och skickat in för framkallning :) Måste juh bli klar med min svartvita fotovägg någon gång som jag planerat så länge! Har en del minnen som jag ramat in, men det behövs fler! Så nu har jag även fixat detta :) Blir nog super fint när det blir klart. Älskar Fujifilm som har erbjudanden ibland med gratis porto :) Billiga när de gäller förstoringar är dom med och så kommer bilderna hem i brevlådan och några dagar! Perfekt! :)


Pannkaksfrukost!

Åhh Tobbe fick den underbara iden att vi skulle käka lite pannkakor till frukost. Onyttigt men ack så gott!Så nu osar det pannkakor ända ut i svalen! Undra aom grannarna blir avis!? :) Nää nu får jag återgå till steket!


En sväng till Coop!

ska ta mig en sväng till coop konsum för har ett litet paket som jag ska hämta ut. Inga roliga kläder inte och inga tråkiga skolböcker utan denna gången är det faktiskt en detox kur från bodystore! Den ska rensa ut kroppen på all skit man samlat på sig och den ska tydligen göra att humöret blir bättre. Kan behövas nu i höst tider ;) , så unde tre dagar ska jag dricka en massa spännande grejer som är bra för kroppen, så all annan skit kan komma ut hehe.

tobbe är Livrädd för när jag ska starta med den - Kommer du bli en såndär ragata nu när du inte får äta vanlig mat under tre dar ?? :P den som lever får se!

Biokväll!

Ikväll blir det till att gå på bio med lillasyster yster! Trevligt värre och kan det vara bättre bioväder utomhus? Ruggväder!! Det lir iaf till att se Flickan som lekte med elden! Jehooooo! Får hoppas den lever upp till boken, för den första tyckte jag var grymt bra! Oftast brukar böckerna vara bättre men filmen gjorde boken rättvisa.
Ska bli kul iaf och härligt att mysa till det i biomörkret med lite godis och en cola.

Sedan blir det nog hem igen och kanske kika lite på idol? Vad ska ni göra ikväll? Fredagsmys? Utgång?


Kunde varit blind?

Glömde berätta en sak förut! Igår kväll när jag låg i sängen och funderade över de ena och det andra, låg en trött Tobias brevid mig och snusade så gott med armen om mig.Helt plötsligt får han ett ryck i den armen och handen flyger upp mot mitt ansikte och på nått konstigt vänster lyckades han trycka in tummen i ena ögat och långfingret i andra! Aj va ont de gjorde och jag skrek- Aaaaaaj!Va gör du!?!?! Tobbe vaknar och börjar skrika, aaaaaaj va du skriker i mitt öra!! Varför skriker du såååå!? Han har då inte nån aning om att han just gjort ett försök till att göra mig blind! Med ömmande ögonglobar tog det ett tag innan man kunde somna igen :P och känner faktiskt av det lite idag.

Får sätta fast honom med handbojor hädanefter!


Guitarr lektion idag!

Japp, regnet pissar ner där utanför och det känns ganska bra eftersom man haft sovmorgon och kunnat ligga kvar under täcket när regnet smattrat på fönstret! Men tillslut har man pallrat sig upp och det är dags att bege sig till skolan för att spela lite guitarr! Ska bli roligt! Bland de roligaste lektionerna faktiskt, jag tror jag ska starta rockband?? ;) höhö kan juh lixom redan spela lilla snigel hahaha, göra en rock version på den kanske??

VI blir en liten klass idag på Mig, Madde och Hanna! Ska bli kul! Kanske blir en sväng på stan sen? vem vet:P? lite sugen på nya kläder, igen.....

Nää nu får jag kila mig! Ha en fin dag! :)


Söt bild på min goa lillasyster och hennes guitarr
Hoppas på att bli lika duktig som henne <3


Transformers!

Tro det eller ej men Tobbe lyckades övertala mig att titta på transformers! Och vet ni vad! Den var faktiskt ganska bra! Inte direkt min typ av film smak men i slutet satt jag verkligen och hejade på de goda robotarna! Heja autobotarna!!!

De är värt att ge den en chans tjejer! Snyggt gjord är den med!


Min kamera är trasig!!!

Buhuuuu! Jag är lite ledsen i själen, min underbar lilla kamera är trasig! Objektivet åker inte in ordentligt och det går inte att fixa. Undra om de var för att de ramla från soffan ner på golvet? Men den fungerade efter det!? Nää de kan inte varit därför! Ledsen är jag iaf och det får bli till att lämna in den! Kan int eleva tan kamera och hur ska etta nu gå när man går en fotokurs med!?

Försöker singa syrran som jobbar på media markt men hon svarar inte!

Canon ixus 6.5 R.I.P ??????


Piano trappa!

Haha hittade en super rolig video via en vänn på facebook. Snacka om roligt påhitt för att få folk att välja trappan istället för rulltrappan :) Vad tycker di? Kreativt eller hur? :)


Melissa Horn

Nu har det kommit ännu fler låtar med Melissa Horn. Verkar som att hon släppt ett nytt album! Jeeey nu har jag nått att se fram emot när jag kommer hem från skolan idag!  Ska släpa med mig guitarren på vagnen. Kul på hjul! Den är inte direkt smidig att bära på. Men ska det övas så ska det! Kankse bli nya melissa horn om några år? Vem vet  höhöh!

Gå in på spotyfi och njut av hennes musik iaf :) En liten bitter sweet känsla får man i kroppen av hennes musik!

 


Ansiktsslipning?

Jag har länge gått och funderat på att göra en ansiktsslipning(kemisk peeling) . Efter mina ungdomsdar (är juh så himla gammal nu va ;) ) har jag dratt på mig lite acne ärr i ansiktet, som säkerligen ingen annan än jag tänker på men ändå något som jag länge velat fixa till för min egen skull. Är det någon som har någon erfarenhet av detta? Låter lite läskigt med hudslipning och jag är lite rädd för att de ska bildas ärr istället för att ta bort de få jag har. Men det är bäst att göra det under vintern i så fall eftersom man inte får sola på ett par månader.

Fortfarande lite tveksam, men det hade varit så skönt att på en fin hy i ansiktet.


Atjoooo prosit!

Ja då har man åkt på en härlig förkyldning igen :P SNoret rinner och näsdukarna  ligger i drivor här hemma! Nää inte riktigt så illa kanske men iaf. Segt är det i vilket fall som helst! Sitter här hemma invirad i en filt, druckit ur en kopp te och försöker ta mig an min kurslitteratur, men det är inte så himla lockande. Bara 30 sidor kvar! Jeeeey!

Det är himlans mycket i skolan nu med vårat tema arbete och det är int en ledig dag denna veckan, så förkyldningen kommer inte så lägligt. Gick hem tidigare idag när vi möttes av vår"sångpedagog" Är ni förkylda? Ut härifrån, här får ni inte vara, jag har inte tid att bli sjuk. Så han skrev närvaro på oss och skickade hem mig och lilla madde som är lika förkyld hon.

Rytmiken skippade jag idag! Orka hoppa, dansa och leka när man är trött i kroppen! Första frånvaron på denna terminen! Så jag har inte så dåligt samvete för att jag är borta iaf.

Har ni några förkyldningskurer som är bra är det bara att komma med förslag! Måste bli frisker igen!

Vad har ni för er denna soliga måndag då?


Godmorgon alla glada!

Gomorrn, idag har jag sovmorgon och hur skönt är inte det!? Hunnit dricka lite te, pluggat litegranna, ätit gröt, tagit mig en dusch osv. Nu känner jag mig redo för avfärd mot skolan. Ska sjunga upp en och en inför våran röst tränare. Vi tränar oss nämnligen i att sjunga och tala rätt så vi inte förstör våra stackars röster under livets gång! Kul!

Blev ingen färgning av håret igår men jag lovar jossan att lägga upp före och efter bilder :P oM DET BLIR NÅN SKILLNAD DENNA GÅNGEN :p

Ha en bra dag alla!


Fika, londonplaner och hårfärgning!

Idag hade vi en kort skoldag på 1,5 timma och efter det bar det av för att träffa Mikaela! Prata lite Londonplaner, ta en fika och snacka lite skit. Mycket trevligt måste jag säga. Ser verkligen fram emot london! Ska bli super!

Sedan kikade vi lite i affärer och jag skulle juh bara inte shoppa, men det gjorde jag iaf! Blev en härfärg som jag ska kleta i sedan, med lite hjälp av tobbe hehe, han får allt vara snäll att kleta i det. Och så blev det en rouge med. Cubus hade 25% rabatt på alla loreal produkter så man fick juh passa på!

Såhär brun kommer jag bli i håret! Choklad brun! känns spännande! :)


Vackert!



Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu 
som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu 
som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu 
som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu 
som jag hade dig förut

Utökat garderoben!

Efter min och Jossans lyckade dag på Kvibergsmarknad igår var man juh lite rikare! SÅ var juh tvungen att spendera lite pengar på ett par nya skor till vintern! När man ändå är igång och man är på skopunkten som är så billigt, kan man lika gärna köpa två par! 600 kr gick kalaset på! Billigt för två par! Ett par svarta och ett par bruna som man kan variera sig mellan! Trivsamt!

 

 


RSS 2.0