Napa valley

Imorse var det dags att lämna vårt underbara san francisco för lite lugnare tempo. Vi gick och hämtade ut våran hyrbil som vi bokat. Tyvärr fick vi en lite mindre bil än den vi bokat och kom därifrån med en Ford focus istället för en dodge caliber. Gpsen som vi fick med fungerade inte men som tur var märkte vi detta innan vi lämnat garaget och fick snabbt bytt till os en som fungerade. Tobias var lite orolig för att köra bil i den hetsiga stadstrafiken, men med gpsen och mitt lugn klarade vi oss galant ut ir staden. Jag förstår Tobias oro eftersom trafiken är lite annorlunda än hemma och motorvägarna är femfiliga på sina ställen, men vi klarade oss galant.

Vi tog oss från san francisco genom att kära över golden gate och vidare ut mellan höga berg och torra marker. Det är verkligen precis som man föreställt sig att köra på den amerikanska landsbygden. Naturen var helt fantastisk och jag verkligen njöt av att bara sitta bredvid och se rovfåglarna segla högt ovanför oss och se hur naturen ändrade sig, trots att vi bara körde en timma. Från höga berg och torra åkrar till frodiga marker och vinplantor i långa rader.

Hotellet vi bor på i napa heter holiday inn express och var överraskande fräscht och fint. Vi hann inte mer än att dumpa av vår packning förens en taxi hämtade upp oss för att besöka en av de många vingårdarna här i napa. Efter en stunds biltur utmed vindfält som aldrig tycks ha någon ändå hamnade vi tillslut på bouchaine wineyard. Där möttes vi av en väldigt trevlig kvinna som visade oss ut på gårdens mysiga terass för att avnjuta vår vinprovning. Den bestod av tre vita och tre röda viner som vi fick njuta av i lugn och ro ute i värmen. Idag vart det väldigt varmt här i napa, ca 32 grader.
Till varje nytt vin vi fick provs berättade hon hur det hade lagrats och vilka druvor det gjorts på. Vilken kontrast att komma från den hetsiga storstaden till att sitta helt ensamma på en terass med vinrankor så långt ögat kan nå och njuta av dessa goda viner. När vi provat alla viner fick vi gå en liten rundtur bland vinrankorna och se hur de odlas. När vi kom tillbaka fick vi njuta av ytterligare ett glas av vår favorit medans vi väntade på taxin tillbaka till hotellet.

Taxichauffören var så amerikansk man kan tänka sig. Han babblade i ett och berättade att han var väldigt intresserad av arkitektur och att han varit i Stockholm för att se den svenska arkitekturen. Han passade även på att ge oss information om Amerikas historia, ekonomiska situation och han blev helt i extas när han fick höra om vår resa och gav oss miljarders tips på ställen vi bara inte får missa! Så rolig kille och vi hade säkert kunnat spendera en hel dag med att bara lyssna på honom.

Ännu en fantastisk dag har snart nått sitt slut och imorgon bär det av söderut. Jag hade gärna stannat i napa längre för att besöka ännu fler vingårdar, men det får bli en annan gång.




























Kommentarer
Postat av: jossan

Ser underbart ut! Nu får ni sköta alla vinavsmakningar när vi äter ute. Fint ni matchat varandra med grönt och vitt fast tvärtom ;) Passar bra bland åkrar och gröna vinodlingar. Kram och hälsa Tobbe

2014-07-01 @ 19:21:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0